Fietsroute Breukelen – Utrecht: comfortabel en snel

Lodewijk de Waal (voorzitter Taskforce Mobiliteit) en Hugo van der Steenhoven (directeur Fietsersbond) hebben donderdagmiddag 6 november de wedstrijd tegen de file Breukelen-Utrecht gewonnen. Met hun race tegen elkaar hebben zij de nieuwe fietsroute langs het Amsterdam-Rijnkanaal officieel geopend. 

Opening fietsroute Breukelen – Utrecht op 6 november
De Waal en Van der Steenhoven hebben niet alleen tegen elkaar geduelleerd, maar vooral tegen de auto op het traject van Breukelen naar Utrecht via de A2. Het idee is geïnspireerd op een item van het Britse TV-programma Top Gear, waarin verschillende vervoersmiddelen tegen elkaar strijden. De wedstrijd startte rond half 4 bij het begin van de nieuwe fietsstraat in Breukelen en eindigde op de Westkanaaldijk aan de voet van de Maarsserbrug in Maarssen.

Comfortabel en snel
De fietsroute Breukelen – Utrecht komt voort uit het programma FileProof van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. In samenwerking met regionale en lokale overheden en de Fietsersbond worden momenteel vijf fietsroutes voor het woon-werkverkeer verbeterd. Onder het motto Fiets Filevrij! zijn vijf kansrijke, comfortabele, snelle routes geselecteerd op plekken waar normaal vaak files staan. Ze worden zó verbeterd dat voor het woon-werkverkeer de fiets de concurrentie kan aangaan met de auto, zodat meer automobilisten op de fiets stappen naar hun werk. en … er komen meer routes …

De fiets heeft een enorm potentieel in de strijd tegen files. Nu pakken vooral mensen die in een straal van 7,5 kilometer van hun werk wonen de fiets. Maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen best bereid zijn om ook langere afstanden te fietsen als de route maar comfortabel en snel is. De aanleg van de fietsstraat op de Westkanaaldijk voldoet hier nu aan en helpt fietsers op een prettiger manier op hun werk te komen.

Op de website www.fietsfilevrij.nl staan nog meer routes die de strijd met de file aangaan. 

Categorieën