Van fietsshirt tot jurk

Gregorie Bolder heeft een kleding- en tassenwinkel annex -atelier in Arnhem: Studio Bolder. Daarin krijgt gebruikte kleding een tweede leven. Zo ook fietsshirts. ‘Ik haal er iets af of voeg iets toe. Ik vond fietsshirtjes altijd al leuk en in 2009 besloot ik er jurken van te gaan maken’.

Fietsjurkjes

Fluorescerend geel werkt niet
‘Ik heb mijn adresjes. Ik gebruik niet alle shirts. Zo weet ik inmiddels dat fluorescerend geel niet werkt. En als een shirt te veel kleuren heeft is dat ook niet mooi. Ik haal de zakken van de achterkant en zet ze op de voorkant en voeg er een rok aan toe. De jurken zijn behoorlijk populair, vooral bij dertigers die zelf wielrennen. Soms hebben ze een man die fietst. Ik heb ook een keer jurken verkocht aan een complete dameswielerploeg’.

Reclame
De jurken van Studio Bolder zijn allemaal verschillend. Soms staat er reclame op en soms zie je alleen aan het materiaal dat het een fietstruitje is. De jurken kosten 110 euro. De maten zijn afhankelijk van de maat van het fietstruitje. Het is ook mogelijk ze op bestelling te laten maken, bijvoorbeeld van een eigen fietstrui.

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets ben ik vrij en onafhankelijk en dat gevoel wil ik delen. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.