Fietsstad verandert in Fietsgemeente

Want elke gemeente doet mee!

20220602_125101_FietsCongres_Menno_3039

Schiermonnikoog is de eerste gemeente die zich Fietsstad/Fietsgemeente van het jaar mag noemen. Vanaf 2024 wordt de titel officieel uitgereikt als Fietsgemeente.

Schiermonnikoog wint titel Fietsgemeente 2022! De gemeente Schiermonnikoog is niet alleen door fietsers uitgeroepen tot beste kleine gemeente, maar ook tot fietsvriendelijkste gemeente van Nederland. We hopen door de winst van een kleine gemeente en de naamswijziging van de verkiezing, dat meer kleine gemeenten zich aangesproken voelen en voor de volgende keer ook actief mee te strijden voor de prijs.

Waarom deze verandering?

Elke twee jaar krijgen we de vraag van kleine gemeenten of zij ook mee kunnen doen aan de verkiezing. Of denken ze dat een kleine gemeente niet kan winnen. Maar niets is minder waar!

Iedere gemeente wordt beoordeeld door de fietsers en dingt dus mee naar de prijs. Schiermonnikoog is als beste Fietseiland, ook gewoon de allerbeste Fietsgemeente van Nederland, volgens de Nederlandse fietsers. Daarmee was dit het perfecte moment om de naam van de eretitel te veranderen. Het was tijd om de stap te maken: we gaan vanaf nu niet meer door met de Fietsstad-verkiezing, maar met de Fietsgemeente-verkiezing.

Bron: www.youtube.com

Categorieën

Carmen Meijer – Studio Qasa-43

Carmen Meijer

Project- en campagnemanager

Als ik met de zon in mijn gezicht op de fiets zit en verschillende soorten fietsers mij laten glimlachen, ben ik er trots op dat ik mij mag inzetten voor de mens en maatschappij: dat is voor mij het ultieme fietsgeluk. Dit geluk wil ik graag overdragen aan een jongere doelgroep. Met als doel dat fietsen als meer dan ‘normaal’ wordt ervaren. Ik sta aan het startpunt van nieuwe campagnes en ben betrokken tot we samen het eindpunt hebben behaald!