Gezocht: ideale fietslamp

Elk jaar hetzelfde: opeens is het donker als je naar huis wilt fietsen. De ideale fietslamp is robuust, kost niks en doet het altijd. Maar waar vind je die?

Zoals 90% van de mensheid denk ik elk jaar in de herfst als het ineens donker is: hoe zat het ook alweer met mijn fietslampjes? Waren de batterijen op? Moet ik de losse lampjes aan de USB hangen? O nee, ze zijn gewoon stuk.

De ideale fietslamp is robuust, kost niks en doet het altijd. TestKees zweert bij een fiets met naafdynamo in het voorwiel en keurig weggewerkte draadjes. Helemaal mooi als de draadjes zijn geïntegreerd in de fiets zoals bij de fietsen van Vanmoof. Maar wat als je geen naafdynamo of Vanmoof hebt?
Zelf ben ik dolblij met mijn draadloze nep-reelights van de Aldi. Ze kostten rond de 15 euro, aanzienlijk minder dan de officiële magnetische Ree-light steady van rond de 50 euro. Helaas was dat een eenmalige aanbieding. Weliswaar geeft dit type lamp niet enorm veel licht, maar het is perfecte noodverlichting. De lampjes doen het altijd en gaan niet snel stuk. Reelight heeft ook varianten met draadjes, die op een zichtbaarder plek zitten, maar draadjes gaan weer sneller stuk. Het merk is ook al geruime tijd bezig met de verbeterde magneetlamp reelight NEO.
Naast de Reelights heb ik Knog Beetle fietslampjes met knoopcelbatterijen (die nu leeg zijn), losse USB oplaadbare lampjes van Decatlon en een losse LTD voorlamp van Cube. Nu er nog aan denken alles op te laden en mee te nemen. 

Ik ben benieuwd naar jouw fietslampstrategie. Hoeveel heb jij over voor fietsverlichting? Kies je voor losse wegwerplampjes en raak je die lampjes nooit kwijt? Of investeer je flink en doet jouw lamp het altijd goed? Mail ons of laat je tips hier achter.

Meer:
Fietsverlichtingtips met testen
Meer informatie over wetgeving en verlichtingscampagnes van de Fietsersbond  

Fietsverlichtingsspot van de Fietsersbond

Categorieën