Gouden tijden voor de ijsfiets

Het zijn nu gouden tijden voor de ijsfiets. ‘In anderhalf uur was ik door al mijn ijs heen’, vertelt Tim Duncan die de Utrechtse ijsfiets bemant.

Op zonnige dagen schuimt Tim Duncan met de ijsbakfiets Utrechtse parken af. De zaken gaan goed. Een ijsje blijkt welkom na afloop van een barbecue in het park.  Als Tim zich maar op een goed zichtbare plek posteert, komen de klanten vanzelf op hem afgewandeld. En als er kinderen in het park zijn, stuiven die meteen op de ijsfiets af. ‘Ik heb wel een bel, maar die gebruik ik liever niet te vaak.’

Festivals
‘Mensen vinden een bakfiets wel sympathiek’, merkt Tim. ‘Gisteren (een bijzonder zonnige dag, red.) ging het erg goed. Ik had een rij van wel 35 man. Binnen anderhalf uur was ik door al mijn ijs heen.’ Duncan kan maximaal zeven tot acht uur op pad. Als het langer duurt, gaat het ijs smelten. Tim – die niet alleen ijsman is maar ook dj en producer –  doet niet alleen de parken aan, maar verschijnt ook op festivals.

Broodfiets
Het bedrijf is niet alleen afhankelijk van mooi zomerweer. Je kunt Tim of één van zijn collega’s dagelijks bij het station in Utrecht aantreffen. Dan verkopen ze koffie, broodjes en sapjes aan forensen. Er zijn meer bedrijven die catering aan bakfietsen koppelen. In Amsterdam heeft het bedrijf MarleenKookt een vloot bakfietsen met trapondersteuning voor de bezorging van maaltijden. Lees ook over de bios-, bier-, en muziekfiets.

Categorieën