Gratis verspreiding fietskaart Utrecht-West

Het project Fiets filevrij, in de persoon van Hugo van der Steenhoven (directeur Fietsersbond), deelt tijdens de ochtendspits van maandag 14 september gratis fietskaarten tussen Breukelen en Lage Weide. De actie valt op de officiële ‘Fiets naar je werk’-dag van de provincie Utrecht, in de week van de vooruitgang.

fietskaart_utrecht-noordwest.jpg‘Fiets filevrij’ stimuleert fietsgebruik onder forensen Lage Weide

De Fietskaart Utrecht-West biedt een overzicht van alle fietsroutes in het gebied noordwest van Utrecht. Aanleiding is de realisatie van de Fiets filevrijroute Breukelen-Utrecht. Daarnaast staat op de kaart ook extra fietsinformatie zoals locaties van fietsenstallingen of fietsenmakers. De fietskaart Utrecht – Breukelen sluit inhoudelijk aan op de bestaande fietskaart van Utrecht en omgeving en heeft de zelfde lay-out. Een kaart voor Utrecht-West was er echter nog niet. Ook deelt Fiets filevrij per bakfiets de fietskaarten uit aan bedrijven op Lage Weide, waardoor ook de kaart ook beschikbaar is voor automobilisten die tot 15 kilometer van hun werk wonen.

Op de kaart staat aangegeven op welke plekken van de Fiets filevrijroute Breukelen-Utrecht gratis fietskaarten ‘Utrecht-West’ worden uitgedeeld (klik op de kaart voor vergroting).
fietskaart_utrecht-noordwest_uitdeelplekken.jpg
De fiets is een zeer belangrijk vervoermiddel in het woon-werkverkeer. De fiets is tijdens spitsuren vaak sneller dan de auto; zeker wanneer files, zoeken naar een parkeerplaats en stedelijk verkeer worden meegeteld. Bekendheid en vindbaarheid van goede routes is belangrijk.

Fiets filevrij
Het project Fiets filevrij verbetert bestaande fietsroutes in Nederland die langs fileknooppunten lopen, door onder meer het wegnemen van barrières, het verhogen van de kwaliteit en actieve communicatie over de routes. Fiets filevrij is een samenwerkingsverband van de Fietsersbond, regionale overheden en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat om automobilisten die tussen de 0-15 kilometer van hun werk wonen, de fiets te laten pakken naar hun werk. Inmiddels zijn 5 routes opgeknapt, 3 in ontwikkeling en stelt het ministerie van Verkeer en Waterstaat 15 miljoen beschikbaar voor nieuwe routes.

Categorieën