Keistad Fietsfestival

Groot Fietscafé

Dcwv7xHW0AEWQzm
In de week van 11 t/m 14 oktober 2018 vindt Het Keistad Fietsfestival plaats, het eerste fietsfestival in Amersfoort voor en door bewoners uit de regio Amersfoort. Het doel is om de bewoners uit Amersfoort en omgeving met elkaar te verbinden.

Op woensdag 10 oktober organiseert de Fietsersbond Amersfoort een groot Fietscafé. Je bent welkom vanaf 19.30 uur. Om 20.00 starten we met het programma.

We hebben twee sprekers gevonden voor een inspirerende lezing op fietsgebied:

GTi-22-Gerard-Tertoolen

Gerard Tertoolen

Gerard is bekend als verkeerspsycholoog. Zijn motto is  ‘mobiliteit is voer voor psychologen.’ Hij is gefascineerd door menselijk gedrag, met name in het verkeer. Tijdens de presentatie van Gerard gaan we een fietstochtje maken, maar dit keer niet door Utrecht, de Ardennen of over de Mont Ventoux. We maken een reisje door ons brein. Wat doet ons fietsen en wat houdt sommigen juist tegen? Wat maakt fietsen anders dan autorijden of treinen? Wat heeft de toekomst ons te bieden als we vanuit deze invalshoek de pedalen kiezen?

54-Hugo-van-der-Steenhoven_MG_8336-FemkeHoogland-003

Hugo van der Steenhoven

Hugo geeft strategisch advies voor duurzame mobiliteit, met een voorliefde voor fietsen. Hij werkt aan het Project Smart Cycling Futures (.nl) en doet onderzoek naar vervoersarmoede. Hierin gebruikt hij zijn kennis en ervaring opgedaan in zijn vorige functies: Wethouder mobiliteit Utrecht, Tweede Kamerlid GroenLinks en directeur van de landelijke Fietsersbond. In zijn presentatie neemt hij ons mee naar andere steden waaronder Utrecht, wat wordt daar gedaan om de rol van de auto terug te dringen, het fietsen te bevorderen en een aantrekkelijke openbare ruimte in de stad te maken?

En zo rond 22.00 uur is het tijd voor de borrel!

Er wordt thee/koffie geschonken bij aanvang en tijdens de pauze tussen de twee lezingen, en na afloop ontvangt u van ons een eerste consumptie.

Het fietscafé is onderdeel van het programma van de Duurzame Week 033 en van het Keistad Fietsfestival.

Het fietscafé wordt u aangeboden door De Fietsersbond, afdeling Amersfoort.

KAdECafé

Datum: woensdag 10 oktober 2018
Tijd: 19.30 tot 23.00 uur

Locatie:
KUNSTHAL KAdE café
Eemplein 77, (Eemhuis)
3812 EA Amersfoort

Aanmelden kan via onderstaand formulier.

Categorieën