Fietsstad 2020

Grootste fietsonderzoek afgelopen

bedankt foto fietsstad bewerkt

Het onderzoek naar de beste Fietsstad van 2020 is afgelopen. De betrokkenheid van Nederlandse fietsers is groter dan ooit: meer dan 45.000 enquêtes.

Het grootste fietsonderzoek van Nederland is afgelopen. We zijn trots op het feit dat de Nederlandse fietsers zo betrokken zijn bij het fietsklimaat. Met jouw mening zorgen we er samen voor dat er veiliger en comfortabeler gefietst wordt. Bedankt hiervoor!

We hebben maar liefst ruim 45.000 enquêtes binnen gehaald en 340 gemeenten zijn representatief! De gemeente Enschede heeft met maar liefst 4088 enquêtes ver uit de meeste enquêtes binnen gehaald. We willen hun, en de andere gemeenten die zo enorm veel tijd en energie in de Fietsstad hebben gestoken, bedanken!

Fietsstad 2020
Van 13 augustus tot en met 31 oktober 2019 kon de enquête voor Fietsstad 2020 worden ingevuld. Op 28 februari 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt op een congres in de Jaarbeurs. Tijdens dit congres worden er, naast de titel Fietsstad 2020, nog andere prijzen uitgedeeld zoals onder andere winnaar grote gemeente, winnaar middelgrote gemeente, winnaar kleine gemeente en de beste stijger ten opzichte van 2018.

feitenoverzicht klein

Categorieën

Carmen1

Carmen Meijer

Campagnemedewerker

Als jongste collega van de Fietsersbond vertaal ik de boodschap van onze campagnes naar communicatie. Ik ben er trots op dat ik mij mag inzetten voor de mens en maatschappij: dat is voor mij het ultieme fietsgeluk. Dit geluk wil ik graag overdragen aan een jongere doelgroep. Mijn doel is dat fietsen als meer dan ‘normaal’ wordt ervaren en dat mensen inzien dat de fiets de oplossing is voor alles.