‘Guernica’-fiets op Dutch Design Week

Op de Dutch Design Week is dit jaar onder meer de Guernicafiets te zien van Victor Sonna. Deze fiets is geassembleerd á la Picasso's beroemde schilderij Guernica. Sonna bracht een ode aan meer meesters van de moderne kunst. Zo maakte hij ook een Dalifiets. Van Sonna hoeven fietsen er niet gladjes uit te zien of gladjes te rijden. Leven zelf en kunst maken gaan ten slotte ook met horten en stoten.
Op de Dutch Design Week is verder zijn kaart van Nederland te zien. De vorm van Nederland in fietszadels op een fietsenrek.

Pacman
Ook te zien zijn de fietsstoelen van ontwerpersbureau In De Vorm Van. Van twee fietsen maken zij één stoel. De zitting is van fietsbanden.
Raphael Coutin bedacht een echte werkfiets met een royale bagagedrager en een haak waaraan je een koffer kan hangen en een stang waaraan een skater een stukje mee kan liften. Bij zijn fiets hoort een filmpje waarin hij laat zien hoe een fietser als een pacman kilometers vreet. Zo verdien je dan weer punten waarmee je bijvoorbeeld korting op je treinkaartje krijgt.

Ikeafiets
Eens de houten fietsen van Jan Gunneweg in het echt zien? Of er zelfs een tochtje op maken? Dat kan. De Sandwichbike van de Pedalfactory is ook present. Wij schreven al eerder al over deze Ikeafiets.
Hebben we nog wat gemist? Als jij iets bijzonders bent tegengekomen van een jonge ontwerper op de Dutch Design Week dat met fietsen te maken heeft, horen we het graag. (Vorig jaar gemist: deze fiets annex werkplek)

 

 

Categorieën