60 euro

Harde fietskoffer blijft goed op de bagagedrager zitten

Corona heeft kofferfabrikant Princess toch maar een mooi idee opgeleverd: een fietskoffer.

De vraag naar koffers viel weg tijdens de eerste lockdown. Maar bij Princess Traveller zaten ze niet bij de pakken neer. Ze werkten aan een koffer die je aan je fiets kunt hangen. Hij is nu op de markt. Hoe werkt het? Vrij simpel. Met twee haken kun je de koffer achter aan je bagagedrager hangen. De haken zijn erg mooi weggewerkt in de koffer en klap je simpel open als je de koffer aan de bagagedrager te hangen kun je ze makkelijk uitklappen.

Fraaie rolkoffer

Test: Princess fietskoffer

De mogelijkheden zijn wel beperkt. Je kunt de afstand tussen de haken niet veranderen, er zit geen borgsysteem bij en er zit geen haak aan de onderkant van de fietskoffer. Desondanks bleef de fietskoffer goed zitten, ook als ik met volle snelheid door een kuil of over een stoeprand reed. De koffer zelf is een mooie rolkoffer van 32 liter met een praktische uitschuifbare handgreep, wieltjes, een slot en een waterdichte rits. Met 2,7 kg is de koffer wel een stuk zwaarder dan een traditionele fietstas.

Hema look-a-like

De fietskoffer kost 60 euro, evenveel als de fietskoffer van de Hema. Die is dan ook vrijwel identiek. Voordeel van de koffer van Princess is dat de rits waterdicht is en hij ziet er iets anders uit met een licht patroontje.

Blij met onze testen?

Met een donatie maak je ons werk mogelijk!

Ik steun jullie
bumbagSusanBijl

Testpanel: stuurtas

De multifunctionele stuurtas van Susan Bijl maak je met klittenbandjes vast op je stuur Lees meer

Categorieën

Kees Bakker, ook wel bekend als TestKees

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.