Heel Nederland Fietst! blij met aanbieding bidboek WK 2018

In het bidboek wordt nadrukkelijk verwezen naar de driejarige campagne van NISB en de Fietsersbond waarmee Nederlanders worden gestimuleerd meer te gaan fietsen omdat het niet alleen de gezondheid bevordert, maar ook goed is voor de mobiliteit en klimaatbeheersing.  

Afgelopen weekend liet een delegatie van oud-voetballers en bestuurders (waaronder Ruud Gullit en Johan Cruijff) op een ludieke manier zien dat België en Nederland uniek en geschikt zijn om het WK voetbal 2018 te organiseren: zij  kwamen naar de FIFA op de fiets! De Fietsersbond en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) ondersteunen dit initiatief van harte en zijn blij dat de campagne Heel Nederland Fietst!  in het bidboek een belangrijke plaats inneemt.   

 

Ook wordt melding gemaakt van het project ‘Fietsfilevrij’ (een samenwerking tussen de Fietsersbond en het ministerie van V&W) waarin de komende jaren meer dan 15 snelfietsroutes rond de grotere steden (gemiddelde lengte 15 km) worden gerealiseerd. Tevens bevat het bidboek een passage over duurzame mobiliteit waarbij de fiets als CO2 neutraal vervoermiddel een belangrijke plaats inneemt.  De organisatoren van het WK 2018 geven aan dat zij 2 miljoen fietsen willen inzetten tijdens het WK in Nederland en België om de supporters naar de stadions te vervoeren, onder andere over deze fietspaden.  In onze landen zijn de afstanden zo klein, dat het makkelijk met de fiets te overbruggen is.

De voorstellen om de fiets centraal te stellen tijdens het WK 2018 sluiten aan bij de acties van het Olympisch vuur (waarmee Heel Nederland Fietst! samenwerkt) om Nederland in 2016 ook op het gebied van fietsen op Olympisch niveau te brengen. Bij het maken van het bidboek is de partnerorganisatie van de Fietsersbond ‘Interface for Cycling Expertice’  (I-CE) nauw betrokken.

Heel Nederland fietst! is een initiatief van de Fietsersbond (www.Fietsersbond.nl) en NISB (www.nisb.nl) Beide organisaties zijn verheugd dat na het grote enthousiasme over de organisatie van de Giro en de Tour dit jaar, de fiets ook centraal staat bij de organisatie van het WK voetbal in Nederland. Fietsen is goed voor de gezondheid, ook in Nederland waar meer dan de helft van de volwassen en 60% van de kinderen kampt met overgewicht. Daarbij helpt fietsen bij het verder terugdringen van CO2,  als alternatief van het niet noodzakelijk autoverkeer in en rondom de steden.

Meer informatie over de projecten is te vinden op www.heelnederlandfietst.nl en www.fietsfilevrij.nl.

Categorieën