Hoe wordt jouw speed pedelec een bromfiets?

speed_pedelec1

Per 1 januari 2017 wordt de speedpedelec een bromfiets volgens de wegenverkeerswet. Ook voor de huidige eigenaren! Je krijgt van de RDW een gele kentekenplaat ter vervanging van de blauwe kentekenplaat.

Staat je speedpedelec geregistreerd bij de RDW dan krijg je tussen 1 januari 2017 en 1 februari 2017 een brief van de RDW met uitleg hoe jouw speedpedelec wordt omgezet van snorfiets naar  bromfiets.

Heb je wel een als snorfietsgekentekende speed-pedelec maar krijg je geen bericht van de RDW, neem dan zelf contact op met de RDW. Doe dit voor 1 maart 2017.

Ongeveer drie weken voorafgaand aan het verzenden van de nieuwe kentekenplaat ontvang je een brief van de RDW waarin wordt aangekondigd wanneer de kentekenplaat wordt toegestuurd.

Tussen 1 mei 2017 en 17 juni 2017 ontvang je de de nieuwe kentekenplaat en kort daarna in aparte zending het bijbehorende kentekenbewijs.

Je dient uiterlijk 30 juni 2017 de gele bromfietsplaat op de speed-pedelec gemonteerd te hebben. Zodra je de gele plaat gemonteerd hebt moet je je ook houden aan de regels voor bromfietsen. Geef ook door aan je verzekering dat de speedpedelec nu geregistreerd is als bromfiets. En denk aan de dan verplichte helm.

Uitgebreide informatie over de nieuwe regels en omzetting van het kenteken vind je op deze vraagbaak van de rijksoverheid.

Categorieën