Ideeënprijsvraag RijnWaalpad groot succes

De ideeënprijsvraag voor het RijnWaalpad is met 85 inzendingen een groot succes. De prijsuitreiking vindt plaats op 2 maart 2011 uur in de Stadsschouwburg in Nijmegen.
Naast de aanleg en inrichting van de nieuwe snelfietsroute willen de Stadsregio Arnhem Nijmegen, gemeenten, Fietsersbond en provincie Gelderland een extra impuls geven aan het RijnWaalpad. Met een prijsvraag nodigden de Stadsregio en de Fietsersbond professionals en studenten uit om innovatieve ideeën in te sturen. Deze ideeën moeten de kwaliteit van de snelfietsroute verbeteren en het gebruik ervan verhogen.

85 inzendingen
De ideeënprijsvraag sloot op 14 januari 2011. Met maar liefst 85 inzendingen overtrof het resultaat alle verwachtingen. De inzendingen werden in veel gevallen zelf door de deelnemers naar het kantoor van de Fietsersbond gebracht. Een professionele jury zal de ontwerpen nog beoordelen, maar met het hoge aantal ideeën spreekt de organisatie nu al van een groot succes.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking vindt plaats op 2 maart 2011 van 15.30 uur tot 18.30 uur in de Stadsschouwburg in Nijmegen. Tijdens deze uitreiking zal de organisatie bekendmaken welke ontwerpers gewonnen hebben en wie er met het prijzengeld naar huis gaat. De inzendingen worden tijdens deze bijeenkomst tentoongesteld dus er is voor deelnemers en belangstellenden ruimschoots gelegenheid om alle ontwerpen te bekijken.

Realisatie RijnWaalpad
De aanleg van het RijnWaalpad is in 2010 van start gegaan. Naar verwachting zal de snelfietsroute in 2012 helemaal af zijn. Hoewel het winnende ontwerp van de ideeënprijsvraag niet uitgevoerd hoeft worden, is voor de uiteindelijke realisatie van innovaties een bedrag van één miljoen euro beschikbaar.

www.rijnwaalpad.nl

Categorieën