In je blootje op de fiets door de stad

Foto+ Ewoud BroeksmaHet moet niet gekker worden, zou je denken, maar toch is de World Naked Bike Ride een serieuze, zij het ludieke aangelegenheid. Deze jaarlijkse fietsmanifestatie wordt gehouden in meer dan 50 steden in 20 landen over de hele wereld, waarmee de deelnemers een positieve houding naar lijf en milieu willen demonstreren en bevorderen. De Nederlandse naakte fietstocht zal op 6 juni 2009 worden gereden in Amsterdam. Het fietsen als alternatief voor autorijden is het centrale thema van de World Naked Bike Ride. De waardering voor het lichaam als natuurlijke motor en het plezier van het fietsen wordt benadrukt door met een versierde fiets en/of versierd bloot lijf te rijden: "As bare as you dare".

Foto: Ewoud Broeksma

Vorig jaar werd de World Naked Bike Ride in Utrecht gereden. Iedereen mag meedoen, je kunt meedoen met een fiets, maar rollerskates of (echt) hardlopen mag ook, als het maar met eigen lichaamskracht gaat:
"Het is een protest tegen ongebreideld gemotoriseerd verkeer en wil het gebruik van de fiets promoten. … De World Naked Bike Ride wil het bewustzijn van dit alles vergroten, niet door sombere verhalen maar door het simpele plezier in het leven te tonen. Daarbij versterkt het bloot fietsen, niet gekoppeld aan erotiek en seks, het gevoel van vrijheid. "

Jij beslist hoe bloot je wilt gaan. Als dat helemaal bloot is, is dat jouw keuze. Go as bare as you dare!

Meedoen: 6 juni in Amsterdam, 13:00 bijeenkomen bij Amstel Station.
Aanmelden www.worldnakedbikeride.org
Meer informatie: wiki.worldnakedbikeride.org/index.php?title=Amsterdam

Categorieën