Jas met voor- en achterlicht

Jean-Christophe Guillaud-Bataille fietste veel in Parijs rond. Overdag ging dat prima, maar ’s avonds voelde het niet veilig. Hij was bang niet goed gezien te worden. Zo kwam hij op het idee van een jas met voor- en achterlichten.

‘Ik wilde een jas die stijlvol, comfortabel, wind- en waterdicht, ademend en soepel is. En ook goed zichtbaar’, zegt Guillaud-Bataille. Hij sloeg aan het schetsen en heeft vervolgens een ontwerpbureau in de arm genomen. De jas met voor- en achterlichten is nu te koop voor 600 euro. Da’s veel geld, maar de jas is van hoge kwaliteit benadrukt Guillaud-Bataille.

20 uur licht
De jas heeft een oplaadbare batterij die goed is voor 20 uur licht. Het opladen kost 3,5 uur. Over de levensduur van de batterijen hoef je je geen zorgen te maken. ‘De levensduur van jas is drie tot vijf jaar. De batterij gaat 10 jaar mee. Hij is zeer robuust.’

Réseau Entreprendre
Franse ondernemers zien zijn product wel zitten. Guillaud-Bataille heeft voor zijn bedrijf ESTHETE CYCLE CLOTHING de steun gekregen van succesvolle Franse ondernemers die zich verenigd hebben in Réseau Entreprendre. Die geven startende ondernemers gratis advies en – na een zorgvuldige selectie – een renteloze lening.

Winkels
De jassen van Guillaud-Bataille zijn  al te koop in Frankrijk en Duitsland. Hij hoopt ook in Nederland winkels te vinden die zijn jassen met voor- en achterlicht aan de man kunnen brengen.

 

 

Categorieën