Knooppunten op je iPhone

De applicatie ‘Knooppunt’ staat net een week in de appstore en wordt elke dag zo’n honderd keer gedownload. Informaticus Marcel van Veelen ontwikkelde hem in zijn kerstvakantie. Van Veelen is een enthousiaste recreatiefietser en groot fan van de knooppuntenroutes. Hij zette zelfs de site www.vv.nl op ter promotie van de knooppunten.


"Op ANWB-kaarten vind je meestal niet die leuke speciale fietspaden. Met de knooppuntroutes vind je die wel." Maar het kan altijd nog makkelijker. Van Veelen vroeg zich al een tijdje af of hij geen Garmin zou aanschaffen om voortaan digitaal kaart te kunnen lezen, maar toen hij in het gelukkige bezit van een iPhone kwam, gooide hij dat plan resoluut overboord. Op een iPhone zit tenslotte ook gps. "Die applicatie voor de iPhone is een wiskundige uitdaging. Hoe pas ik al die 6000 knoopunten erin?"

Downloaden is gratis. De reacties zijn overwegend positief. "Er wordt ook gemopperd dat hij niet zo goed werkt en dat klopt. Er moet nog veel aan gebeuren. Ik heb mijn zoons voorgesteld dat ze de fouten er aan de hand van plattegronden uithalen. Het lijkt ze wel wat. We moeten alleen nog onderhandelen over de uurprijs."

www.vv.nl

Flickr foto: mooste

Categorieën