Lelijke fietstrommels

Gemeente Rotterdam gaat extra fietstrommels plaatsen, in Utrecht vindt men ze lelijk

De gemeente Rotterdam gaat veertig extra fietsparkeertrommels plaatsen. Zowel bewonersorganisaties als het Rotterdamse Parkeerbedrijf zijn erg tevreden over de trommels. Per trommel kunnen vijf fietsen afgesloten en overdekt worden gestald. Eén exemplaar neemt precies de plaats van een parkeerplaats in.

Terwijl Rotterdam de fietstrommels omarmt, staan ze in Utrecht ter discussie. De gemeenteraad wil dat er meer bijkomen, maar dat zal niet van harte gaan. De Utrechtse verkeerswethouder Kernkamp heeft gezegd geen liefhebber te zijn van de trommels en de oplossing liever te zoeken door in vrijkomende panden stallingsruimte te creëren. Het Utrechtse Parkeerbedrijf staat ook al niet te springen; de trommels zouden lelijk zijn en niet vandalismebestendig.

Robert Giesberts, raadslid van GroenLinks in Utrecht, heeft zich sterk gemaakt voor extra fietstrommels: ‘Ze moeten er gewoon komen. Het is een goede oplossing op plaatsen waar te weinig ruimte is voor een uitgebreide overdekte stalling. Met alleen inpandige ruimte kom je er niet. Dat ze lelijk zijn of snel kapot gaan is echt lariekoek. Het echte probleem is dat het Parkeerbedrijf geen enkele parkeerplaats wil afstaan.

Vogelvrije Fietser, maart 2000

Categorieën