Lezersreis: fiets mee met Bertus door Berlijn

Bertus Bouwman is correspondent in Berlijn. Hij is de gids die op de fiets het nieuwe en het oude Berlijn laat zien. De ledenreis is van 18 tot en met 21 mei en kost 379 euro (treinreis, drie overnachtingen en begeleiding van Bertus Bouwman).

Wie is Bertus Bouwman?


Bertus Bouwman woont en werkt in Berlijn. Samen met Derk Marseille is hij de oprichter van Duitslandnieuws. De twee journalisten zijn correspondent voor Nederlandse media. Lees ook het verhaal van Bertus over fietsen in Berlijn: vogelvrijefietser.nl/berlijn

Het programma:

Naar Berlijn (donderdag)

Treinreis naar Berlijn. Tijdens de reis vertelt Bertus Bouwman van Duitslandnieuws waarom de inwoners van de Duitse hoofdstad massaal de fiets als vervoersmiddel hebben ontdekt.

Berlijn in beweging (vrijdag)


Talloze bouwkranen bepalen de skyline van Berlijn. Sinds de hereniging is de Duitse hoofdstad een permanente bouwput. Op de fiets ontdek je hoe rap Berlijn verandert. Het Regierungsviertel en de Brandenburger Tor, waarom Berlijn ineens een gloednieuw Pruisisch stadskasteel krijgt en hoe een vliegveld nu het grootste park van de stad is geworden. Hoe de ooit kapot geschoten stad nu snel verandert in de start-up capital van Europa.

Berlijn van buiten naar binnen (zaterdag)


Leer Berlijn kennen zoals de Berlijners het liefst zelf hun stad opnieuw ontdekken. Met de trein de stad uit om met de fiets van buiten naar binnen terug te keren. Op de veerpont over idyllische meren bij Potsdam lijkt de grote stad verder weg dan ooit. De fietstocht voert langs sporen van het Berlijnse heden en verleden. Om in de loop van de dag weer middenin de bruisende Mutterstadt terug te keren.

Vier dagen Berlijn (trein+hotel) voor 379 euro, p.p. (toeslag 1-persoonskamer 90 euro)


– Heenreis donderdag 18 mei om 07.00 uur uit Amsterdam, aankomst Berlijn 13.28 uur.
– Terugreis zondag 21 mei om 16.30 uur, aankomst Amsterdam 23.01uur.
– Overnachten in drie sterren hotel Savoy, in een zijstraat van de Kurfürstendamm, inclusief ontbijt.
– Eigen fiets kan in de trein voor 20 euro mee (maximaal 16 fietsen). Ter plaatse een fiets huren kost 10 euro per dag.

Boeken kan bij de Treinreiswinkel: zakelijk@treinreiswinkel.nl of 071-516 1257

Voorwaarden


Boeken kan tot vrijdag 27 januari. Maximaal 20 deelnemers. Bij te weinig deelnemers wordt de reis geannuleerd. Voor de voorwaarden voor de treinreis en het hotel: treinreiswinkel.nl/voorwaarden. Deelname aan de fietstochten met Duitslandnieuws is op eigen risico. Reis- en of WA-verzekering moeten deelnemers zelf afsluiten.

Samen fietsen we beter!

Word lid