Velo-city 2017

Meer dan twintig mensen met steun naar Velo-city

Het Fietsersbond Velo-city Support Fund kan meer dan twintig fietsactivisten ondersteuning bieden om deze zomer naar het wereldfietscongres Velo-city in Arnhem en Nijmegen te komen.

Campagnebeeld Velo-city Arnhem-Nijmegen
Beeld-auteur: Studio Braaf

Tien initiatieven krijgen uit het fonds een onkostenvergoeding van duizend euro. Fietsenfabrikant Accell (Batavus, Sparta, Koga) financiert daarnaast twee keer een onkostenvergoeding van €1000. Nog eens tien mensen kunnen dankzij een gift van de European Cyclists’ Federation (ECF) hun toegangskaart voor de helft van de prijs aanschaffen.

Hele wereld

In de zomer van 2016 vroeg de Fietsersbond zijn leden een extra bijdrage om pleitbezorgers voor de fiets uit de hele wereld naar Velo-city te laten komen. Begin 2017 konden geïnteresseerde een aanvraag indienen, met daarbij een motivatie en een actieplan. Een deskundige jury heeft uit deze aanvragen de meest kansrijke plannen uit de hele wereld geselecteerd.

Velo-city biedt ons de mogelijkheid om de wereld nog meer aan het fietsen te krijgen.

Met de ondersteuning van het fonds kunnen fietsactivisten uit Brazilië, Bulgarije, Ecuador, Hongarije, India, Macedonië, Nigeria, Oeganda, Oekraïne, Roemenië, Turkije en Zuid-Afrika naar Nederland komen. Fietsersbond-directeur Saskia Kluit kijkt uit naar hun bezoek. “Natuurlijk kunnen deze mensen heel veel leren van hoe wij in Nederland met fietsen omgaan, maar wij kunnen ook veel leren van hen. Velo-city biedt ons de mogelijkheid om kennis uit te wisselen en zo de wereld nog meer aan het fietsen te krijgen.”

Vrijwilligers gezocht voor Velo-city!

Zelf ook naar Velo-city? De organisatie van het congres is nog op zoek naar mensen die mee willen helpen om dit internationale congres met deelnemers uit tachtig landen tot een succes te maken.  Ook meedoen? Bekijk de website.

Categorieën