Meimaand Fietsmaand: Heel Nederland Fietst!

Op 1 mei vond in Provincie Zeeland de aftrap plaats van Meimaand Fietsmaand. De fietsmaand, een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen en Stichting Landelijk Fietsplatform, is na de recorddag Heel Nederland Fietst de eerstvolgende activiteit onder de paraplu van de landelijke campagne Heel Nederland Fietst.

Het grote publiek kan via www.lekkerweg.nl op een makkelijke manier meer dan 400 fietsroutes vinden. De routes gaan langs molens, restaurants, natuurgebieden en culturele locaties.

Heel Nederland Fietst, de campagne van het Nederlands instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Fietsersbond, stimuleert mensen om meer te gaan fietsen: naar het werk, naar school, in de wijk en naar het groen. “De Meimaand Fietsmaand maakt het eenvoudig om met onze campagne mee te doen en aan de wereld te laten zien dat Nederland echt fietsland nummer 1 is”, aldus Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond. “Op de website www.lekkerweg.nl/fietsmaand kunnen mensen de route plannen die het best bij ze past. Er staan prachtige avontuurlijke routes van 50 km op de site maar ook de rustige route van 15 km naar een restaurant is er op te vinden.” Veel van de routes op de site zijn overigens ook na eind mei nog beschikbaar.

Wilt u meer weten over de Meimaand fietsmaand en de campagne Heel Nederland Fietst? Kijk op www.heelnederlandfietst.nl.

Categorieën