Mio: Plug and play-gps

Wie een gps voor op de fiets zocht, kwam automatisch uit bij een Garmin-toestel. Serieuze concurrentie was er niet. Daar is met de Mio Cyclo verandering in gekomen. TestKees ging ermee op pad.

De Mio Cyclo 300 is een gps waar je meteen mee op pad kunt. De eenvoudige software en de voorgeïnstalleerde kaarten maken het een echt plug and play-apparaat. Hij is waterdicht en heeft een 3-inch touchscreen met één toets. De Mio gebruikt de OpenStreetMap-fietskaart die belangeloos op internet wordt samengesteld door talloze medewerkers wereldwijd. Deze kaart biedt minder verfijning en informatie dan de Fietsrouteplanner van de Fietsersbond, maar is wel beschikbaar voor gps. Daarnaast is de Mio voorzien van de Tele Atlas-kaart (een standaardkaart voor autoroutes). Met de ingebouwde accu zou je volgens de fabrikant 12 uur moeten kunnen navigeren. Genoeg voor een dagje fietsen.

Conclusie Testkees: Qua gebruiksgemak is de Cyclo Mio niet te verslaan. Maar de mogelijkheden zijn beperkt en het is wel erg omslachtig om van het internet een route te halen en die op het apparaat te zetten.

Elektrischefietsen.com heeft de Mio ook getest

En hier de test van Bright in de vorm van Uitpakparty.

Categorieën