Coole print

Moffentest 

Marina van Dijk met moffen

Moffen testen? Wat? Hoor ik je denken. Het klinkt inderdaad een beetje dubieus, maar moffen zijn een soort wanten die je om je stuur kunt binden. Aparte handschoenen heb je dan niet meer nodig.

Merk: Wobs
Prijs: 49,95 euro
Uiterlijk: 9

Stap 1: Bevestigen

Met een trekkoordje bevestig je ze aan je stuur. Heb je een handrem? Dan moet je deze even inknijpen om de mof er omheen te krijgen. Let wel op dat de mof niet om alle sturen past. Met name sturen van sportieve fietsen zoals racestuurtjes en vlindersturen zijn niet geschikt. Met het klittenband kun je ze helemaal afsluiten. Koude lucht en regen krijgt zo geen kans om stiekem naar binnen te glippen. Bang dat ze gestolen worden? Gebruik dan de bijgeleverde tie-wraps.

IMG-6449

Stap 2: Fietsen

En dan nu het leukste deel van de test; lekker fietsen. Ik heb de moffen een maand getest, met name op korte ritjes tot een kilometer of acht. Mensen lijken niet echt verbaasd te kijken als ik met mijn tijgerprint stuurhoesjes voorbij kom fietsen. In november was het nog een dag of twee richting de 15 graden, omdat ik te lui was om ze eraf te halen heb ik ze toen ook getest.

IMG-6518

Stap 3: Wat vind ik ervan?

Wat ik vooral erg fijn vind is dat je geen handschoenen met je mee hoeft te nemen. Normaal heb ik best dikke handschoenen die minstens de helft van de ruimte van mijn tas in beslag nemen. En in het geval ik geen tas bij me heb, puilen mijn zakken uit. Als je hand lekker warm in de mof zit, heb je geen zin meer om je hand uit te mof te halen om richting aan te geven. Dat doe ik dus alleen wanneer ik het echt nodig vind. N.B. Het is niet moeilijk en je hoeft dus ook niet bang te zijn dat je je hand niet op tijd loskrijgt als je bijvoorbeeld valt.
Het geluid van je bel wordt enigszins gedempt en ondersteun ik door ‘pardon’ te roepen. Een paar keer krijg ik ‘koop een bel’ te horen. Dat ze waterafstotend zijn vind ik echt een pluspunt, niet alleen omdat je handen dan droog blijven, maar het voorkomt ook dat wanneer je fiets regelmatig buiten staat het een natte stinkende bedoeling wordt. Ondanks dat ze waterdicht zijn ademen ze toch goed, want zelfs toen het wat warmer was kreeg ik geen zweethanden.

IMG-6446

Categorieën

Marina van Dijk

Marina van Dijk

Campagnemedewerker tot januari 2019