Motie tegen scooteroverlast aangenomen

Op dinsdag 14 december heeft de Tweede Kamer een motie voor een plan van aanpak tegen scooteroverlast aangenomen. De door de PvdA-leden Dijskma en Monasch ingediende motie werd ondersteund door alle oppositiepartijen en door de PVV. CDA en VVD stemden tegen.

In de motie wordt minister Schultz gevraagd met een plan van aanpak te komen met de volgende elementen:

  • een lik-op-stuk beleid bij overtredingen: vaker controleren, sneller bekeuren, strengere boetes en sancties;
  • toegang tot winkelgebieden voor scooters beperken;
  • onderzoeken of er een landelijke regeling kan komen om snorscooters vaker van het fietspad te weren.

Deze week verschenen ook antwoorden van de minister op Kamervragen van SP en GroenLinks. De minister stelt onder meer dat wegbeheerders door het plaatsen van verkeersborden snorfietsers van fietspaden kunnen weren. Ook schrijft de minister te onderzoeken of de (grote) marge bij snelheidscontroles omlaag kan. Ten slotte geeft minister Schultz van Haegen informatie over de nieuwe Europese verordening voor twee- en driewielige motorvoertuigen, waarin onder meer strengere uitstootnormen zijn opgenomen.

De Fietsersbond constateert uit de aangenomen motie en de antwoorden van de minister met vreugde dat de scooteroverlast inmiddels algemeen als een probleem word gezien en dat verschillende oplossingen bespreekbaar zijn. Minister Schultz komt in januari terug op het onderwerp.

Voor de volledige tekst van de motie, zie www.publitiek.nl
Voor de Kamervragen en de antwoorden, zie: www.rijksoverheid.nl

Categorieën