Nieuwe fietskaarten op initiatief van de Fietsersbond afdeling Amsterdam

Recent zijn voor Amsterdam en de omliggende regio twee nieuwe fietskaarten uitgekomen: Het zijn de compleet nieuwe fietskaart “Stadsregio Amsterdam op de Fiets” en de 7e editie van de stadsplattegrond voor fietsers “Amsterdam op de Fiets” . Beide kaarten zijn gemaakt op initiatief van de Fietsersbond afdeling Amsterdam.

“Stadsregio Amsterdam op de Fiets” , in de handige schaal 1:50.000, beslaat Amsterdam en wijde omgeving: van Alkmaar-Zuid tot Hilversum en van de Noordzee tot Marken en Almere-Stad.
De kaart toont snelle, veilige en comfortabele fietsverbindingen voor dagelijks gebruik en recreatieve tochten. Ook is aangegeven waar je níet mag fietsen. Ideaal dus voor fietstochten in de wijde omgeving van Amsterdam.

“Stadsregio Amsterdam op de Fiets” biedt fietsers veel informatie:

  • Bewegwijzerde knooppunten routes, inclusief het allernieuwste routenetwerk Amstelland & Meerlanden.
  • Andere aanbevolen fietsroutes.
  • Locaties van fietsverhuur, OV-fiets, fietsenstallingen en fietsenmakers met contactgegevens op de achterzijde van de kaart
  • Pontverbindingen met vaartijden en contactgegevens.
  • Een gedetailleerde centrumkaart van Amsterdam op de achterzijde.
  • Toeristische informatie (Stelling van Amsterdam, Hollandse Waterlinie, recreatiegebieden, bollenvelden, musea, molens, zwemplekken en campings).

De kaart is tot stand gekomen door samenwerking van de Fietsersbond afdeling Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Cito-plan, vooruitlopend op de voltooiing van de knooppuntennetwerken in de Stadsregio Amsterdam. Aktieve leden van 20 afdelingen van de Fietsersbond hebben met hun kennis en ervaring een belangrijke bijdrage geleverd aan de kaart. De realisatie van de kaart is betaald door de Stadsregio Amsterdam en de kaart wordt uitgegeven door Cito-plan.

Amsterdam op de Fiets
De stadsplattegrond “Amsterdam op de Fiets”  is al sinds 1990 een begrip voor fietsers. Want deze plattegrond bevat niet alleen alle straten, , tram-en buslijnen, bezienswaardigheden, openbare gebouwen, bioscopen, theaters, musea, zwembaden enzovoort, maar, net als op de regiokaart ook de solitaire fietspaden, handige doorsteekjes, aanbevolen fietsroutes, te vermijden autowegen, pontverbindingen met vaartijden en locaties van fietsenmakers, fietsverhuur en stallingen. Ook de OV-fiets verhuurlocaties zijn opgenomen. De kaart beslaat een groter gebied en is breder dan in de vorige edities: op de voorkant is nu heel Amsterdam afgebeeld, van Osdorp tot en met Zuid-Oost. Handig, want je hoeft de kaart niet meer om te draaien als je halverwege Zuid-Oost bent. Nieuw is ook dat een deel van Zaandam erop staat en op de achterzijde is behalve Amstelveen, ook het Westelijk Havengebied te zien.

Mede dankzij de inbreng van aktieve leden van de Fietsersbond in Amsterdam, is de kaart bijgewerkt met de nieuwste ontwikkelingen. De realisatie van de kaart is betaald door de gemeente  Amsterdam en de wordt uitgegeven door Cito-plan. De kaart is vanaf begin juni verkrijgbaar.

Beide kaarten zijn te koop bij boekwinkels, VVV  en op het kantoor van de Fietsersbond in Amsterdam.

Stadsregio op de Fiets:
prijs € 5,50
ISBN-13: 978-90-6580-186-9
voorbeeld: uitsnede (pdf)

Amsterdam op de Fiets:
prijs: € 4,50 (juni 2008)
ISBN 978-90-6580-187-6
voorbeeld: uitsnede (pdf)

Fietsersbondleden krijgen bij aankoop op het kantoor één euro korting op elke kaart.

Uw reaktie en opmerkingen ter verbetering van de kaarten zijn welkom op:  [email protected] 

 

Categorieën