Fietsersblog

Op jacht naar het gouden idee

FOTO9

Als ik van het landelijk bureau van de Fietsersbond naar het Centraal Station van Utrecht ga doe ik dat natuurlijk met de fiets. Dat is op papier prima te doen. Ons kantoor ligt niet ver van het station en je komt weinig gevaarlijke punten tegen. Maar zoals altijd is de praktijk weerbarstiger en kun je op de route van kantoordeur naar treindeur heel wat hindernissen tegenkomen. Omleidingen in de fietsroute, slecht wegdek, stampvolle etagerekken op het Jaarbeursplein, een groot bord met de tekst VOL! bij de bewaakte fietsenstalling west, incheckpaaltjes die buiten werking zijn, etcetera, etcetera. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor Utrecht. Omrijden doen ze ook in Assen, terwijl je in Middelburg ook misgrijpt bij de OV-fietsen.

Nu is het makkelijk om zoals ik hier een potje te gaan mopperen. Maar je kunt ook meedenken over de oplossing. Onder de titel Van Hot naar Her – De Nationale Reisvraag zoekt Agentschap NL in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu originele oplossingen en innovatieve ideeën voor het verbeteren van de reis van en naar het station. Denk hierbij in brede zin. Dus of het nu om een groene golf voor fietsers gaat, of om LED-lampjes in de fietsenstalling om aan te geven waar er nog plek is, ze zijn allemaal welkom. Om meer ideeën te krijgen organiseert De Nationale Reisvraag co-creatiesessies op stations. De Fietsersbond is benieuwd naar de uitkomsten. Kijk voor meer informatie op de website.

Wat zou ik nou zelf willen verbeteren aan de aanreisroute naar Utrecht Centraal? Ik zou wel een app op mijn telefoon willen hebben die me vertelt in welke fietsenstalling er nog plek is voor mijn  fiets. En als ik hem eenmaal heb gestald, dan onthoudt de app voor mij waar dat dan was. Dat zou een hoop zoekwerk schelen.

Martijn van Es, medewerker communicatie

 

Martijn van Es

Martijn van Es

Campagneleider en communicatieadviseur

Martijn van Es werkt sinds 2010 bij de Fietsersbond, eerst als medewerker communicatie, en van 2014 tot 2017 als Hoofd Communicatie en Vereniging. Hij besloot in 2017 dat hij creatief werk leuker vindt dan het management.

Samen fietsen we beter!

Word lid