Op proef op de fiets! Belastingdienst fietst filevrij

Werknemers van de Belastingdienst op de route Apeldoorn – Deventer, die normaal gesproken met de auto naar het werk reizen, worden verleid om de auto te laten staan en zo bij te dragen aan een betere bereikbaarheid van hun regio.

Zij krijgen een moderne nieuwe fiets met elektrische trapondersteuning van Sparta in bruikleen voor de periode van 3 maanden. Met deze actie willen het Ministerie van V&W en de Fietsersbond automobilisten stimuleren om de file achter zich te laten.

De proef start op 6 oktober 2008 met de uitreiking van een fiets door de directeur van de Fietsersbond Hugo van der Steenhoven aan de eerste deelnemer van de proef. RTV-Gelderland zal daarvan radio en TV opnames maken als start van hun ‘fietsvierdaagse’ die in dezelfde week wordt georganiseerd. Omroep Gelderland interviewt daarbij de betrokkenen aan het proef en geeft zo mogelijk sfeerbeelden van de route Apeldoorn – Deventer, een van de vijf Fiets filevrij routes op www.fietsfilevrij.nl, die optimaal worden ingericht om woon-werk verkeer op de fiets te stimuleren. De lokatie van de opname is het het Stationsplein van Apeldoorn, nabij de door de gemeente geplaatste telpaal voor fietsers.  

De proef gaat uiteindelijk een jaar duren, waarbij steeds 5 deelnemers drie maanden een fiets in bruikeen krijgen. De deelnemers wordt gevraagd om na afloop van hun deelname een enquête in te vullen welke meer informatie zal gegeven over het succes van de proef, maar vooral de redenen om wel of niet te fietsen op de route Apeldoorn-Deventer.

Categorieën