Opening tentoonstelling + bewonersavond ‘De fietsvriendelijke wijk’op 10 mei in Utrecht-Noordwest

Uitnodiging aan bewoners van Utrecht-Noordwest (ook als PDF):

Geachte heer/mevrouw,

Graag nodig ik u uit voor de opening van de tentoonstelling ‘De fietsvriendelijke wijk’ op dinsdag 10 mei vanaf 16.30 uur in het Antje Drijver Paviljoen in het Julianapark te Utrecht. Aansluitend vindt een bewonersavond plaats, waar wijkbewoners kunnen meedenken over de knelpunten en de kansen op fietsgebied in Utrecht-Noordwest. De opening wordt om 17.00 uur verricht door wijk- en verkeerswethouder Frits Lintmeijer en Fietsersbond-directeur Hugo van der Steenhoven.

De tentoonstelling maakt onderdeel uit van het project Wijken voor de Fiets, een project van de Fietsersbond gericht op het verbeteren van het fietsklimaat in de Nederlandse krachtwijken. Bewoners van krachtwijken bewegen minder en zijn ongezonder dan de gemiddelde Nederlander. Door het fietsgebruik in de krachtwijken Zuilen-Oost en Ondiep te verhogen kunnen deze gezondheidsproblemen aangepakt worden.

Hiertoe proberen wij de fietscultuur te stimuleren (o.a. via de themaweek ‘fietsen’ in de Portes-speeltuinen) en de fietsinfrastructuur te verbeteren. Samen met bewoners kijken we naar de knelpunten en kansen op fietsgebied, analyseren deze en leggen deze vast in een nota van aanbevelingen, die uiteindelijk aangeboden wordt aan de wethouder verkeer.

Graag nodigen wij u uit om bij de opening en/of de bewonersavond aanwezig te zijn. Het programma voor 10 juni is als volgt:

16.30 uur Inloop met koffie/thee

17.00 uur Opening tentoonstelling
– Openingswoord Hugo van der Steenhoven, directeur Fietsersbond
– Openingswoord Frits Lintmeijer, wethouder Verkeer en wijkwethouder Noordwest

17.30 uur Overhandigen brochure ‘De beweegmakelaar’ door Portes aan wethouder Lintmeijer

17.40 uur Tentoonstelling bezichtigen, met drankje en broodjes

18.30 uur Bewonersatelier Utrecht-Noordwest, met inleiding ‘De fietsvriendelijke wijk’ door Henk Hendriks, projectleider

20.15 uur Afronding

Kijk voor meer informatie op www.wijkenvoordefiets.nl/noordwest

Met vriendelijke groet,

Henk Hendriks
Projectleider Wijken voor de Fiets
[email protected]

Categorieën