Ouders willen vangnet voor brugklassers

Vooral ouders van brugklasleerlingen willen een pechhulpabonnement. Dit blijkt uit de proef van de ANWB met een pechhulpabonnement voor scholieren.

‘Ouders willen graag dat er een vangnet is’, zegt Gerard van den Bos van de ANWB. ‘Veel kinderen zijn op de basisschool altijd met de auto gebracht. Voor de middelbare school moeten ze – en dat willen ze zelf ook  – ineens met de fiets. Ouders zijn daar toch een beetje bezorgd over, blijkt uit gesprekken en enquêtes. Hetzelfde geldt trouwens ook voor ouders van basisschoolleerlingen die wel zelfstandig naar school fietsen. Als ouders op hun werk zitten, kunnen ze niet ineens te hulp schieten wanneer hun kind pech heeft onderweg. Het is een geruststellende gedacht voor de ouders dat er een vangnet is.'

Senioren
Dat geldt ook voor senioren. ‘Die kunnen vaak prima zelf een band plakken. Maar ze vinden het fijn dat er iemand is die ze kunnen bellen in geval van nood.’ De Wegenwacht voor fietsers loopt goed. Sinds de start in het voorjaar hebben al 50.000 fietsers een pechhulpabonnement.

Voorjaar 2013
De proef met scholieren aan het begin van schooljaar is geslaagd. En als alles lukt, zal volgens Van den Bos volgend voorjaar een pechhulpabonnement beschikbaar zijn voor scholieren.

 

Categorieën