Piet Pelle zonder Gazelle

Gazelle stopt met de productie van kinderfietsen. De concurrentie van Marktplaats en goedkope aanbieders is te groot. Piet Pelle moet nu verder zonder Gazelle.

‘Wat je ziet, is dat een kinderfiets als speelgoed wordt gekocht. Het is veel meer een impulsaankoop,’ zegt Sandra van der Wurf van Gazelle. Ook marktplaats.nl waar ouders een tweedehandsje kopen is een geduchte concurrent voor nieuwe Gazelles. ‘De markt is echt veranderd’, aldus Van der Wurf.

Elektrische fietsen
Het bedrijf wil zich nu richten op stadsfietsen, elektrische fietsen en hybride fietsen. Met het besluit om met kinderfietsen te stoppen, komt een einde aan een lange  traditie.  De grote naamsbekendheid van het merk is mede te danken aan de kinderfietsen.

Piet Pelle op zijn Gazelle
In de jaren dertig kregen de kopers van een kinderfiets het stripboekje  Piet Pelle op zijn  Gazelle cadeau. ‘Op zijn fiets beleefde Piet Pelle de meest opmerkelijke avonturen. Zijn fiets kreeg heel wat te verduren: Piet Pelle rijdt ermee door spijkers, stort zich van de rotsen af, botst tegen een trein en rijdt door een rivier. Maar zijn Gazelle fiets doorstaat al deze hobbels glansrijk en brengt Piet Pelle weer veilig thuis’, staat er op Gazelle.nl. Piet Pelle was een enorm reclamesucces voor Gazelle. Eind vorige eeuw is er zelfs een standbeeld van Piet Pelle gekomen.

Grotere kinderfietsen
Maar nu moet Piet Pelle dus omzien naar een ander merk. Maar er is nog hoop. Gazelle studeert op mogelijkheden om in de toekomst 24  en 26 inch fietsen op de markt te brengen. Andere merken zien wel brood in kinderfietsen. Het Oostenrijkse WOOM biedt kinderfietsen met statiegeld aan. Als een fiets te klein is geworden, kun je veertig procent van het aankoopbedrag terug krijgen. WOOM heeft zich dit jaar eerst op de Oostenrijkse en Duitse markt gericht. De verkoop gaat via de webiste van WOOM. Eind dit jaar worden de fietsen ook in Nederland bezorgd.

 

Categorieën