Prijsuitreiking Ideeënprijsvraag De Fietsvriendelijke wijk

Op 23 juni vond de uitreiking plaats van de door de Fietsersbond uitgeschreven openbare ideeënprijsvraag ‘De Fietsvriendelijke Wijk’. Hierbij riep de Fietsersbond professionals en studenten op een ontwerp te maken voor een Vogelaarwijk waarin de fietser én de fiets centraal staan. De uitreiking vond tijdens de inspiratiedagen experiment Gezonde Wijk. Wethouders en ambtenaren van Vogelaarwijken waren bijeen om te bekijken hoe de aandachtswijken gezonder kunnen worden.

Deze prachtige setting en het technisch weer (;-)) maakten de uitreiking in de Carlton Beachclub op korte afstand van de Biesieklette Fietsenstalling tot een heerlijke avond. Elco Brinkman charmeert het bestuurlijke publiek en de prijswinnaars met zijn persoonlijk betrokkenheid met verkeersveiligheid via zijn opaschap.

De stemming wordt nog beter als bij de eerste prijs voor de studenten ‘Dwalen in Den Haag’ de Haagse wethouder wordt uitgelokt om dit slimme idee tot uitvoering te laten komen. Even later geeft ook VROM aan dat ze wil bijdragen aan de uitwerking van één van de ideeën. Zo worden in één avond enkele ideeën omgezet in concrete plannen.

Bekijk de uitslag en de winnende ontwerpen op www.fietsersbond.nl/ideeenprijsvraag

Henk Hendriks
Projectleider Wijken voor de Fiets

Categorieën