Snel of rechtvaardig?

“Laten we op een andere manier naar de werkelijkheid kijken.”

fietsstad van de toekomst klein

Fietsprofessor Marco te Brömmelstroet spreekt op het congres Fietsstad van de toekomst met een inspirerende keynote over ons huidige verkeerssysteem. Dat gericht is op doorstroming en efficiency. Waarbij algoritmes en machinerie maatgevend zijn. Niet de mens. De professor roept om verandering. Rechtvaardigheid moet centraal staan.

 

Over de fietsprofessor
Marco van Brömmelstroet (1980) is universitair hoogleraar, planoloog en directeur bij het Urban Cycling Institute. Binnen de Universiteit van Amsterdam (UVA) is hij benoemd tot hooglereaar Mobility Futures aan de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetten. Hier onderzoekt hij het verband tussen mobiliteit, de stad en de samenleving.

In zijn nieuwste boek* ‘Het recht van de snelste’ gaat hij samen met Thalia Verkade (correspondent mobiliteit en stadsleven bij De Correspondent) opzoek naar het antwoord op de vraag: “Van wie is de straat?“. Ze ontdekken dat het verkeer onze publieke ruimte heeft overgenomen – en laten zien dat een radicaal andere inrichting mogelijk is.

* U kunt het boek pré-orderen bij Bol.com

Marco te Brommelstroet

Over congres Fietsstad van de Toekomst
Het congres Fietsstad van de Toekomst heeft als thema: Fietsgeluk! Het congres wordt geopend door een inspirerende key-note van Marco te Brömmelstroet en er worden verschillende workshops gegeven. Het congres wordt afgesloten met de uitreiking van de titel Fietsstad 2020 door Minister Stientje van Veldhoven.

Datum            28 februari 2020
Tijd                 12.00 – 16.30 uur
Locatie           Jaarbeurs Mediaplaza, Utrecht
Kosten            €99 (€50,- voor vrijwilligers)

Aanmelden kan tot en met woensdag 26 februari 2020 via https://www.fietsersbond.nl/fietsstad-van-de-toekomst/

Categorieën