Spanninga neemt koplamp Philips over

axendo 60 USB spanninga koplamp

Philips bracht een paar jaar geleden uitzonderlijk goede koplampen op de markt: veel licht en een bundel die de weg mooi breed en egaal uitlicht. Het was echter geen verkoopsucces en de lampen verdwenen weer.

Maar het ontwikkelwerk van Philips is niet verloren gegaan. Spanninga heeft de mallen van Philips overgenomen en op basis van de zeer goede optiek van de Philips-lampen de Axendo-serie ontworpen. Spanninga levert de lampen met 40 lux- en 60 lux-lichtopbrengst. En je kunt kiezen uit een batterij- of dynamoversie. De 60 lux-lampen hebben 2 leds en de lichtopbrengst is ook ongeveer dubbel zo hoog. De lampen met dubbele leds hebben een veel bredere lichtbundel. Erg prettig bij het fietsen. De Axendo 40 USB kost 44,90 euro en heeft een minimale brandtijd van 8 uur. De Axendo 60 USB kost 54,90 euro en heeft een brandtijd van minimaal 5 uur. De Axendo 40 voor dynamo kost 26,95 euro (met standlicht en lichtsensor) en de Axendo 60 kost 53,90 euro (met standlicht, lichtsensor en speciale dagrijverlichting). En met deze prijzen zijn de lampen opvallend goedkoop, gezien de lichtopbrengst. Speciaal voor elektrische fietsen heeft Spanninga ook nog de Axendo 80 (52,90 euro). Die is vergelijkbaar met de 60 lux-lamp, alleen branden de leds wat feller. De lamp kan aangesloten worden op elke spanningsbron tussen de 6V en 48V. Dus op een gewone fiets kan die ook gebruikt worden met een losse externe accu.

Kees Bakker

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.

Reacties

  1. MikeRZ says:

    Goed nieuws wat mij betreft, ik had een Philips voorlicht op batterijen een heb nu een Spanniga/ex-Philips achterlicht.

    Het achterlicht geeft egaal licht zonder een felle plek en geeft ook voldoende licht naar de zijkant. De Philips voorlamp geeft zo veel licht dat ik regelmatig voor een brommer werd aangezien; je kan er redelijk over kronkelige bospadjes rijden in het donker rijden iets wat niet lukt met ander lampen omdat ze een te smalle bundel hebben of te weinig light geven. Toch verblindt hij geen tegenliggers.

    Misschien vervang ik mijn huidige dynamo voorlamp wel door een Axendo 60 of nog liever door een Axendo 80. Die laatste is er echter niet in een versie bedoeld voor een naafdynamo.

Reageer ook op ons forum

Deelnemers

Samen fietsen we beter!

Word lid