Fietsersblog

Spring maar achterop bij mij, dan gaan we samen weg

Echt verwachten doe je het niet. Hiphop is nou eenmaal een muzieksoort die je associeert met laag op hun assen hangende auto’s vol met stoere mannen, behangen met gouden kettingen. En dus waren we blij verrast toen we de huidige single van Gers Pardoel (de Rotterdamse rapper met zachte g, vooral bekend van monsterhit ‘Ik neem je mee’) hoorden. In Bagagedrager speelt echter onze eigen oud-Hollandse fiets een hoofdrol.

Bron: www.youtube.com
Waarschuwing: Explicit Content

Goed, de tekst is misschien niet helemaal des Fietsersbonds. Zo geeft Gers’ maatje Sef toe dat hij een fiets heeft gestolen van een junk, iets waar wij uiteraard geen voorstander van zijn. Aan de andere kant kunnen we Gers dan wel weer tips geven over hoe hij zijn fiets voortaan beveiligt zodat zijn veroveringen er niet mee vandoor kunnen gaan. Moet hij natuurlijk wel het sleuteltje goed opbergen.

Voor zover wij weten is Bagagedrager de eerste Nederhop-plaat met een prominente plaats voor de fiets. Nederlandse rappers hebben meestal meer met het openbaar vervoer. Extince miste in Viervoeters zijn trein, Def P van Osdorp Posse zat in tram 5 en ook Lange Frans en Baas B namen hun clip voor ‘Mee naar Diemen-Zuid‘ op in een treinstation. Wij hopen in ieder geval dat Gers Pardoel wat vervoermiddelen betreft een trend gaat zetten.

Zie ook onze Spotify-list met fietsliedjes, waaraan iedereen kan bijdragen.

Categorieën

Martijn van Es

Martijn van Es

Senior communicatieadviseur 2010 - 2022

Fietsgeluk is voor mij samen met mijn zoon kersen halen aan de rand van de stad, zonder dat we worden aangereden door een hardrijdende automobilist. Fietsgeluk is net dat ene vaste plekje te pakken hebben in de stationsstalling, en ‘s avonds weer fijn terug naar huis. Fietsgeluk is over het Ledig Erf fietsen op een uitgaansavond met overal rumoer. En Fietsgeluk is bijna twaalf jaar werken bij een organisatie die er toe doet.