Start actie richting aangeven in Amsterdam

In samenwerking met de afdeling Amsterdam organiseerde de Fietsersbond in het kader van de campagne Vriendelijkverkeer.nl een vrolijke actie in het Vondelpark om het belang van richting aangeven aan de orde te stellen.

De dinsdagavond voor de actie hebben we overal in de omgeving borden met uitgestoken armen aan bomen, palen en andere bevestingspunten gehangen. Dat trok op woensdag al de aandacht van passanten: “Waar gaat dat over, waar komt dat vandaan”? Helaas waren ze blijkbaar zo leuk, dat er ook een aantal verdwenen waren toen we woensdag op de actielocatie in het park arriveerden.

Rond vijf uur, spitstijd voor fietsers op deze plek, kwamen met interessante hoeden getooide Fietsersbonders en actrice Elsje, voorbijgangers uitleggen waar het om ging. Er werden stickers van Vriendelijkverkeer.nl uitgedeeld en we lieten met het hoffelijke gedrag in de praktijk zien, waarom het zo belangrijk is om richting aan te geven. 

We zagen het ook ter plekke een aantal keren bijna misgaan op deze drukke fietsdriesprong. En dat had alles te maken met onduidelijkheid over het gedrag van onszelf en van anderen. Het meestal kritische Amsterdamse publiek reageerde positief op de gedragsaanwijzingen die Elsje via de megafoon gaf.

Een aantal van de borden met uitgestoken armen werden ook "in het wild" in de stad gesignaleerd. 

Arien de Jong, voorlichter Fietsersbond

Foto’s: Ronald Bakker

Categorieën