Start Ideeënprijsvraag De Fietsvriendelijke Wijk

De Fietsersbond roept professionals en studenten op een wijk te ontwerpen waarin de fietser én de fiets centraal staan! 

Elly van Kooten, directeur Wijken van het ministerie van VROM, gaf namens Minister Ella Vogelaar, het startsein voor de ideeënprijsvraag op het symposium van de Fietsersbond in Utrecht.

Bekijk promotievideo

De inrichting van oude en nieuwe wijken is nu echter vooral op doorstroming en parkeren van het autoverkeer gericht; dat moet dus anders! De fiets stijgt nog steeds in populariteit. Met zijn allen, jong, oud, rijk, arm, trendy en klassiek trappen we jaarlijks bijna 15 miljard kilometers weg. Door de olieprijzen en de trend om gezond te leven zal dat aantal alleen maar toenemen.

Ella Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en IntegratieAls (voormalig, red.) minister mis ik mijn dagelijkse fietstocht van huis naar het station zeer. Daarom besef ik als geen ander dat fietsen bijdraagt aan een goede gezondheid en een goede fietsinfrastructuur, met de juiste faciliteiten, het gebruik ervan stimuleert. Binnen een aantal krachtwijken is dit een belangrijk thema.
Ella Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en Integratie

De Fietsersbond is betrokken bij de herstructurering van een aantal wijken en is op zoek naar fietsvriendelijke ideeën omdat de inrichting van oude en nieuwe wijken tot nu toe vooral op doorstroming en parkeren van het autoverkeer is gericht. Minister Vogelaar heeft laten weten dat goede ontwerpen en ideeën een grote kans maken om uitgevoerd te worden.

Sluiting inzenddatum 8 mei 2009; de prijsuitreiking zal plaatsvinden op 16 juni 2009

Voor meer informatie en een uitgebreid wedstrijdprogramma www.fietsersbond.nl/ideeenprijsvraag

Categorieën