Steeds meer variatie in regenjassen

Moest je ze een paar jaar geleden met een lantaarntje zoeken, tegenwoordig zijn er in alle prijsklassen regenjassen in vele kleuren. Roze, paars met hartjes, streepjes, vlekjes of luipaardprint. Rains is een Deense regenjassenmerk met lange elegante jassen. De jassen zijn ook in Nederland te koop. Bijvoorbeeld bij webshops Vielgut.nl en bij goodvibrations.nl, maar het merk heeft ook behoorlijk wat verkooppunten in Nederlandse steden.  

Webshops

Naast Rains zijn er ook steeds meer andere merken die regenjassen aanbieden die niet alleen bescherming tegen de regen bieden, maar waar je ook in gezien mag worden. Natuurlijk kun je in gewone winkels kijken welke regenjassen ze daar hebben, of ze daarbijvoorbeeld de jassen van Rains hebben, maar het mooie van internet is dat je daar in regenkleding gespecialiseerde webshops hebt. Neem Tegenregen.nl en Loveforrain.nl

Capuchon

Als je de regenjas voornamelijk voor op de fiets gebruikt, moet je goed op de capuchon letten. Is die verstelbaar? Kun je hem met een koordje op je hoofd strakzetten zoals bij veel outdoorjassen? Ilse Jacobsen maakt bijvoorbeeld prachtige jassen, maar haar capuchons zijn groot en niet verstelbaar: ze waaien af. Je kunt dat ook voor lief nemen en een regenhoed of een petje kopen. Verder is paraplustandaard Drycycle een bijzonder sjieke manier om door te regen te fietsen. Grootste nadeel daarvan is wel dat je altijd met een paraplu loopt te slepen.  

Categorieën