Steek je lamp aan, Baby!

The Partysquad zingt het: Steek je lamp aan, baby! Laat je licht schijnen!' Ik wil je zien, de fietsverlichtingscampagne 2013 van de Fietsersbond gaat van start met een flitsende video op muziek van The Partysquad. Dansende agenten, stuntfietsers die voor auto's door het luchtruim duikelen en verbijsterde omstanders. De boodschap is vooral gericht op jongeren. Want die rijden het vaakst door het donker zonder lichtjes.

 

Bijna de helft van de jongeren tot 25 jaar fietst zonder voor- en achterlicht op zijn fiets. De Fietsersbond ziet dat percentage graag omlaag gaan, vandaar de campagne Ik wil je zien. Fietsverlichting verhoogt de veiligheid op straat. Je zorgt er  ook voor dat je medeweggebruikers niet hard op de rem hoeven trappen en zich rot schrikken als je ineens voor ze opdoemt.

Beste lampjes
De extra boodschap is dit jaar: koop in plaats van wegwerplampjes aan elastiekjes iets grotere lampjes die je goed op je stuur kunt bevestigen. Duurder, maar de lampjes gaan ook langer mee en ze geven beter licht. Op de site kun je zien welke lampen volgens TestKees het beste zijn. Half november is daar ook de test van net iets duurdere fietslampen met batterijen te vinden.

 

 

 

Categorieën