Fietsen naar het werk

Succesvolle Fiets naar je Werk-maand ‘Love to Ride’  

Love to ride

September was dit jaar dé Fiets naar je Werk-maand: meer dan 850 deelnemers registreerden een maand lang hun woon-werkfietsritten. Daarmee maakten zij kans op mooie prijzen. Met de Fiets naar je Werk-maand stimuleert de Fietsersbond mensen om vaker de fiets naar het werk te pakken.

De resultaten

De 858 deelnemers van 124 organisaties registreerden in september meer dan 13.000 ritten. Samen fietsten zij maar liefst 263.000 kilometers: dat is meer dan 6 keer de aarde rond.

Waarom fiets je naar je werk?

We vroegen deelnemers: ‘wat is jouw reden om naar je werk te fietsen?’ De antwoorden varieerden van ‘het is sneller dan met de auto’ tot ‘fietsen maakt mijn hoofd leeg’. Files vermijden werd veel genoemd, evenals ‘het is gezond’, ‘ik geniet van de natuur’, ‘ik kom tot rust’ en ‘het is goed voor het milieu’.

Winnaars

Naast deze voordelen leverde de Fiets naar je Werk-maand ook maar liefst 125 winnaars op. Strijden met je collega’s tegen andere teams om de eer en om leuke prijzen bleek een mooie stok achter de deur om wat vaker de fiets te pakken. De gelukkige winnaars wonnen onder andere fietstassen, boeken en regenjassen. Deelnemers maakten niet alleen kans op leuke weekprijzen en mooie maandprijzen, ze konden ook nog extra prijzen verdienen met het aanmoedigen van collega’s, zoals een appeltaart.

F15 Snelfietsroute

Forensen in de buurt van de F15 snelfietsroute maakten tijdens de actiemaand extra veel kans op prijzen en streden tegen bedrijven in de buurt. De provincie Zuid-Holland wilde met deze extra bedrijvencompetities zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat je op de snelfietsroutes F15 Beneden Merwede en F15 IJsselmonde comfortabel en veilig naar je werk fietst. En met succes: bijna een kwart van de deelnemers kwam uit deze regio.

Love to Ride

Love to Ride is een internationale fietsstimuleringscampagne die al jaren succesvol is in Europa. Een paar jaar geleden bracht de Fietsersbond de campagne ook naar Nederland en kon rekenen op een warme ontvangst in ons fietsland: er deden al meer dan 4.500 deelnemers mee. De provincie Zuid-Holland maakte dit jaar de Fiets naar je Werk-maand mede mogelijk.

Categorieën