Test: Bikezac 2.0

Test: bikezac

Op het filmpje ziet de Bikezac er top uit, maar als je hem bestelt en thuis bezorgd krijgt, ziet hij er wat flodderig uit.

Plus- en minpunten

+ Goed te dragen als schoudertas
+ Makkelijk te bevestigen
+ Sterke stof

– Past niet veel in
– Kan niet goed dicht als het regent
– Eenzijdige belasting van de fiets
– Tas beschadigt lak (licht)
– Ook opgevouwen nog groot

Prijs 12,95. oa hier te koop.

Algemeen:

Mijn verwachtingen waren niet echt positief. Ik vond het een floddertas, erg dun materiaal. Bovendien zag ik op het promotiefilmpje al dat de haken van de tas de bagagedrager beschadigen. Als dat op een promotiefilmpje al gebeurt, vrees ik ergste voor de praktijk. Verder houd ik niet zo van fietstassen aan één kant omdat je daarmee eenzijdig beladen bent. Dan kun je je fiets niet goed wegzetten en ik heb altijd het gevoel dat ik naar één kant overhel. Al is dat laatste wellicht alleen maar suggestie.

Maar. Toen ik de tas ging testen was ik toch aangenaam verrast. Het is best een handig ding of misschien beter gezegd: niet zo’n onhandig ding als ik vooraf dacht.

Bron: www.youtube.com

Lakschade

Het op de fiets zetten gaat vrij makkelijk, dat geldt ook voor het eraf halen al moet je dan soms een beetje kracht zetten (afhankelijk van hoeveel je in de tas hebt zitten). De haakjes beschadigen de lak van je bagagedrager een klein beetje. Dit is natuurlijk eigenlijk een doodzonde. Maar voor mijn oude barrel maakt het dan weer niet zoveel uit want de lak daarvan is al op veel meer plekken beschadigd.

Snel vol

Het is geen tas om weekboodschappen mee te halen, want zoveel past er niet in. Ik ben ermee naar de markt geweest en heb meegenomen: 1 kilo asperges, 1 kilo spinazie, 1 kilo aardbeien, 1 kilo kaas. Dan is de tas wel ongeveer vol. Bij het testen heb ik hem ook een keer volgeladen met 1,5 liter spa, 1 liter schoonmaakazijn en 2 kilo aardappels. Ook dan is hij vol. Het goede nieuws is dat de tas dit gewicht makkelijk houdt. Ik was bang dat de stof zou scheuren, het ziet er niet heel stevig uit namelijk, maar dat gebeurde niet. Ermee lopen is trouwens verder geen probleem, de hengsels zijn stevig en ook niet te lang.

Watereend in fietstas

Fietstassen

Wat is een goede fietstas? Waar moet je op letten? TestKees onderzocht verschillen,… Lees meer

Door brede haak niet klein op te vouwen

Dan de nadelen, afgezien van die haken die krassen op de lak. Als het regent, is het een onding. Je kunt hem een soort van dichtmaken met een elastiek, maar dat helpt vrijwel niks. Grote gapende kieren en alles wat in je tas zit wordt nat. Een ander nadeel: je kunt de tas opvouwen en dan in je handtas of zo stoppen. Zo heb je altijd een fietstas bij je. Een beetje vergelijkbaar met die opvouwbare tasjes van Kruidvat en Hema die ik tegenwoordig altijd bij me heb. Maar door het ophangsysteem kun je het niet echt klein opvouwen want die haak is vrij breed. Daarmee blijft het nog best een groot ding. Waardoor je hem dus alleen kunt meenemen in een grote handtas of rugzak.

Liever truttige fietstassen

Conclusie: best een handige tas in sommige gevallen. Ik ga hem alleen niet vaak gebruiken want ik heb megadegelijke truttige omafietstassen achterop mijn fiets waarin ik wel alle weekboodschappen kwijt kan en dan ook nog eens het gewicht gelijk kan verdelen over beide kanten. Die sluiten goed af, zijn waterdicht en er kan meer in. En ik heb me allang neergelegd bij het feit dat ik met die truttentassen voor schut loop (fiets), comfort boven alles, niet waar? Ik zou overigens ook nog eerder kiezen voor een rugzak om spullen mee te nemen op de fiets (als ik geen truttentassen had), spullen onder mijn snelbinders doen of een tas voorop bij zo’n omafiets. Als ik al deze vervoermethoden niet tot mijn beschikking had, zou ik voor deze tas kiezen. Dat maakt hem dus, even tellen, vierde keuze.

Categorieën