Test: Carqon Cruise e-bakfietst lekker weg

400% ondersteuning

elektrische bakfiets

TestKees (Kees Bakker) is het helemaal eens met de testers van het Algemeen Dagblad en fietstest.nl: de Carqon Cruise is een heerlijke bakfiets.

Zwaar beladen geen probleem

De Carqon Cruise kwam eerder al als beste elektrische bakfiets uit de test van het Algemeen Dagblad en fietstest.nl. Ik kan me daar prima in vinden. Hij rijdt erg goed. Dankzij de Cargo-motor van Bosch fiets je ook met zware ballast zo weg. En dankzij de ondersteuning van maar liefst 400% kun je er ook prima de weg mee op als je niet topfit bent. Het stijve frame draagt ook zeker bij aan het rijcomfort. Andere pluspunten: comfortabel dankzij brede banden en goed verende voorvork.

Wel hoge instap

De instap is wel hoog. En op de standaard zetten gaat vrij zwaar. Daar heb je dan weer minder last van op bijvoorbeeld een Gazelle Makki of de modellen van bakfiets.nl.

placeholder

Download de E-bike Special 2022

Testredacteur Kees Bakker heeft de elektrische fietsen van 2022 onder de loep genomen.… Lees meer

Carqon Classic

Je kunt ook kiezen voor de Carqon Classic. Het verschil met de Carqon Cruise is dat hij een deurtje in de bak heeft, maar kinderen kunnen net zo makkelijk zelf in de Carqon Cruise klimmen. Wel handig voor je sint-bernard met artrose natuurlijk. Het nadeel van de Carqon Classic is dat je door de deur iets minder zicht hebt en dat het hij net iets minder lekker fietst dan de Carqon Cruise. De Carqon Cruise kost 5.099 euro en de Carqon Classic 5.399 euro.

Blij met ons onafhankelijk fietsnieuws?

De Fietsersbond maakt het leven voor jou als fietser makkelijker met mooie routes, de routeplanner en onafhankelijke testen en tips.

Abonneer je op ons blad!

Categorieën

Kees Bakker, ook wel bekend als TestKees

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.