Van tas naar jas

Test: Regenjas van Susan Bijl (119 euro)

De gele regenjas van Susan Bijl, links beeld met man die hem draagt en rechts een afbeelding zonder mens

Susan Bijl is bekend van haar tassen, maar sinds kort maakt ze ook regenjassen. Eva Rensman van het Testpanel fietste ermee door de regen. Aanrader?

Natte knieën

Eva: Ik had hoge verwachtingen van de jas omdat hij zo lang is. Eindelijk geen natte benen meer, dacht ik. Helaas. Als je fietst wijken de panden en word je alsnog nat. Dat kan ook niet anders. Als het een soort kokerrok was geweest zou je niet kunnen fietsen. Vaak waait het ook als het regent en waaien de flappen van de jas omhoog. Kortom: op de fiets heb je er niks aan.

Capuchon

Eva Rensman
Eva Rensman van het testpanel Beeld-auteur: Maarten Hartman

‘Gewoon slecht. Te wijd en te groot. Vooral als je achterom moet kijken zie je niks. Ik dacht het op te kunnen lossen door de capuchon strak aan te trekken, maar zonder knoopje of stopper blijft dat niet goed zitten. Bovendien is de capuchon zo groot dat je nog steeds niks ziet.

Materiaal

De stof is prima. Waterafstotend en niet al te zweterig. Omdat het zo’n wijd model is kon ik hem zelfs over mijn winterjas heen aantrekken. En voor het uiterlijk geef ik natuurlijk een 10+, geweldig die kleur.

Conclusie 

Geen aanrader. Je kunt hem ook niet als gewone jas gebruiken. De capuchon is echt slecht. En je krijgt toch natte benen.

Eerder testte Eva de Rainkiss. Daar was ze wél enthousiast over.

Test: Regenjas

Test: regenjas Rainkiss (80 euro)

Eva van het Testpanel is blij met de regenjas van Rainkiss. Zelfs de capuchon mag er wezen Lees meer

Fietsende postbode in de regen

Lezers over regenkleding

Fietsers gaan creatief met regen om: ze dragen cowboyhoeden of naaien flappen aan de broek Lees meer

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets ben ik vrij en onafhankelijk en dat gevoel wil ik delen. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.