Test: rugzakken om mee te fietsen

rugtassentest

Fietsersbond-medewerkers Marloes en Carlos komen graag op de racefiets naar kantoor. Maar hoe neem je je laptop en andere spullen mee als je meer dan 40 km enkele reis moet fietsen? Een goede fietsrugzak is niet alleen geschikt om mee te fietsen, maar ook handig te gebruiken op de bestemming. We letten op draagcomfort, opbergvolume, aantal vakken, waterdichtheid, zichtbaarheid en het ontwerp.

De fietsrugzak moet multifunctioneel zijn: geschikt om mee te fietsen, maar op bestemming ook een goede rugzak. Voor de test hebben Marloes en Carlos steeds een fietspompje, laptop, kleding, sleutels, telefoon en eten meegenomen. In een kluisje op werk bewaren ze ook wat spullen, zoals schoenen en een handdoek.

rugtassentest

Lees de volledige test:

Een goede rugzak is niet alleen geschikt om mee te fietsen, maar ook handig op je eindpunt Lees meer

Conclusie Carlos: ‘Als echte fietsrugzak voor een lange rit is de Vaude Tremalzo 22 mijn favoriet. De Vaude zit het lekkerste op de rug, maar is niet waterdicht zonder de losse regenhoes. Als algemene rugzak voor een kortere rit en ook voor normaal gebruik gaat mijn voorkeur naar de Rapha rugzak. Als deze net als de Vaude ook nog een heupriem had, dan was het de perfecte rugzak geweest.’

Conclusie Marloes: ‘Een mix tussen de Rapha, Ortlieb en Vaude tas zou ideaal zijn. Voor de afstand die ik moet fietsen kies ik voor de Vaude Tremalzo 22. Deze rugzak heeft het beste draagcomfort, genoeg vakjes en een fel gekleurde regenhoes voor extra zichtbaarheid. Je kunt de tas ook goed gebruiken voor andere sportieve activiteiten, zoals een wandelvakantie of een dagje weg. De tas van Rapha of Ortlieb heeft mijn voorkeur als gewone werkrugzak of als de afstand een stuk korter is.’

Meer onafhankelijke testen?

Steun ons en ontvang 4x per jaar het magazine Vogelvrije Fietser, met onder meer veel fiets- en producttesten.

Ja, ik word lid

Categorieën

Marloes Mol Fietsersbond

Marloes Mol

Senior communicatieadviseur

Carlos Schreuder

Carlos Schreuder

Medewerker communicatie

Fietsgeluk is voor mij de vrijheid die fietsen biedt en het ontdekken van nieuwe wegen en regio’s samen met vrienden tijdens het wielrennen. Ook geeft het meedoen aan wedstrijden mij veel fietsgeluk, door goede resultaten te behalen en ook het sociale aspect hiervan. Ik wil dat de Fietsersbond bekender wordt en meer waardering krijgt voor wat ze doen.