Test: trolley fietstas

B3bag XL02

Lichte en stabiele waterdichte fietstas

De B3bag XL02 is een waterdichte fietstas die je ook als trolley kunt gebruiken. Een handige tas, maar kijk wel uit bij verkeersdrempels.

De B3bag heeft wieltjes en een inklapbare trekstang. De tas rolt licht en stabiel achter je aan en de trekstang is makkelijk uit te klappen. De waterdichte rolsluiting vind ik erg handig. In de tas past maar  liefst 44 liter. Fietstassen zijn meestal niet zo groot omdat je dan tijdens het fietsen met je voeten tegen de taskomt. Deze tas heeft dat probleem niet omdat hij smal en hoog is. Doordat de bovenkant is uit te rollen kun je nog extra bagage meenemen. Weliswaar is hij dan niet meer waterdicht af te sluiten, maar voor veel boodschappen ideaal.
De tas is makkelijk aan de drager te klikken. Vervolgens borg je de tas door een haakje om te klappen. De bevestiging is iets minder verfijnd dan de ophanging van Ortlieb of Vaude maar voor rustige ritjes en de boodschappen werkt het prima. De B3Bag XL02 kost per stuk € 129,90, kan 15 kg bagage dragen en is te bestellen via b3bag.eu

boodschappen doen op de fiets

Fietsforensenvraag 2: hoe neem je je spullen mee?

De meeste Nederlanders fietsen graag in gewone kleren, maar fietsforensen vinden speciale… Lees meer

Categorieën

Kees Bakker, ook wel bekend als TestKees

Kees Bakker

Consumentenvoorlichter (TestKees)

TestKees test bij de Fietsersbond bijna alle fietsgerelateerde producten die er te vinden zijn.