TestKees vertelt alles over e-bikes

De meest gestelde vraag over elektrische fietsen blijft: hoe ver kom ik met een volle accu? TestKees zal die en andere vragen dit weekeinde (9 en 10 februari) beantwoorden tijdens twee lezingen op de Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam.

Fabrikanten schetsen vaak een te rooskleuring beeld van de actieradius van e-bikes. ‘Ze rekenen altijd met de eco-stand. Maar dan krijg je zo weinig ondersteuning dat je net zo goed alles zelf kunt doen’, zegt TestKees (Kees Bakker) van de Fietsersbond.

Zelf uitrekenen
Hoe ver kun je dan wel komen met een volle accu? Tijdens de lezingen op zaterdag en zondag van 12.00 tot 13.00 legt TestKees hoe je dat zelf uit kunt rekenen. En wat de gevolgen zijn voor je actieradius wanneer je de bergen in gaat of juist rustig doorpeddelt in de polder.

E-bike kopen
Verder vertelt TestKees over waar je op kunt letten bij de aankoop van een elektrische fiets: de plek van de motor, het karakter van de ondersteuning, het bedieningsgemak en de verschillende systemen die op de markt zijn.

Bosch
TestKees zal op de beurs ook ingaan op de Duitse Bosch-motor die in hoog tempo marktaandeel verovert. ‘Allerlei merken die sportieve e-bikes maken, kiezen nu voor de Bosch-motor die bij de trapas is gemonteerd. Ook het Nederlandse Accell-concern, bekend van de ION-technologie, heeft nu modellen met een Bosch-motor.
 

Categorieën