Regenjas/poncho

Testpanel: Maium regenjas

maium regenjas

Het Testpanel buigt zich over de Maium. Een regenjas van gerecycled plastic met twee lange ritsen aan de zijkant.  Als je die opent, transformeert de jas zich tot een poncho.

‘Het werkt goed, maar je moet wel met beleid afstappen’

Testpanellid Jonas Haring
Beroep:
 Leraar techniek en exacte vakken
Fietsen: Een degelijk herenrijwiel van Gazelle en een oude, opnieuw opgebouwde racefiets

Portret van Jonas Haring
Beeld-auteur: Maarten Hartman

‘Het mooiste vind ik het materiaal. Het voelt echt lekker. Soepel en elastisch, een soort latex pakje. Geen brugklasregenjas zoals je die vroeger had en waarvan de binnenkant ging schilferen. De truc is dat je hem aan de zijkanten openritst. Dan verandert de regenjas in een poncho en word je een soort Batman. Onderaan zitten gaten waar je je handen doorheen kunt steken. Heel slim bedacht. De flap is niet heel groot, maar je blijft droog. Als je iets in de jaszak hebt gestopt, krijg je een bassin tussen je armen. Dan verzamelt zich daar een plas water. Je moet dan echt met beleid afstappen. Maar het werkt verder goed, je blijft gewoon droog. En als je na je fietstochtje niet voor lul wilt lopen met een poncho dan rits je hem gewoon weer dicht en heb je een stylish regenjas. De reacties van mijn collega’s waren positief: ‘wat een kekke jas heb je aan’. Of ik hem zou kopen? Ik heb geen regenjas nodig om hip te lijken.’

‘Handige capuchon met dat ingebouwde petje’

Testpanellid Eva Rensman
Beroep: Tekstschrijver
Leeftijd: 48
Fietsen: Twee stadsfietsen van het merk Gazelle

Eva Rensman
‘Al je meuk kun je erin kwijt’ Beeld-auteur: Maarten Hartman

‘Ziet er leuk uit. Fijne stof! Veel regenjassen zijn van irritante stof gemaakt, te plastic. Dan ga je er in zweten en dan word je niet nat van de regen maar van je eigen zweet. Nog viezer. Voor de zomer is hij te warm, denk ik. De capuchon is goed en erg handig met het ingebouwde petje. Zeer fijn voor brildragers! Enige probleem: af en toe waaide de klep van de pet voor mijn ogen en dan zag ik niks meer. Verder prima zicht met capuchon op. De lengte van de jas is prettig, ook als je ermee loopt. Hij is wat langer waardoor je geen natte benen krijgt.  Als poncho heeft de Maium als nadeel dat het koud is. De wind waait dan onder je jas door. En met harde wind heeft hij hetzelfde nadeel als alle andere poncho’s, namelijk dat hij opwaait, hoewel deze wel aan het stuur vastzit. Nee, dat is niet eng. Je kunt zo remmen en afstappen. In de winter heeft zo’n poncho ook als voordeel dat je handschoenen droog blijven. Kortom een prima regenjas! Ik weet alleen niet of ik hem als poncho ga gebruiken. Als gewone regenjas vind ik hem ook fijn.’
Prijs: 135 euro. Maium.nl

20% korting voor leden van de Fietsersbond

Normaal kost de Maium regenjas 135 euro, maar leden van de Fietsersbond krijgen 10% korting. 

Categorieën

52200975667_53bff07c54_k

Suzanne Brink

Hoofdredacteur Crossmedia

Op de fiets voel ik mij ultiem vrij en onafhankelijk. Zelfs als ik verdwaal, wat regelmatig voorkomt. Ik wil mensen raken met mijn verhalen, zodat ze nog blijer worden van hun fiets en de Fietsersbond. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: geweldig dat ik daar aan mee kan werken.

Michiel Slütter, crossmdia

Michiel Slütter

Hoofdredacteur van 2004 tot 2022

De fiets is zo vanzelfsprekend dat bijna vergeten wordt hoe bijzonder het is dat er zoveel wordt gefietst. Ik doe verslag van alles wat met fietsen en onze fietscultuur te maken heeft. Voor de Fietsersbond ben ik als hoofdredacteur crossmedia eindverantwoordelijk voor fietsersbond.nl en ons magazine de Vogelvrije Fietser. Daarnaast freelance content creator en journalist.