Eindeloze mogelijkheden met de Routeplanner van de Fietsersbond

Tip: Variëren met de Routeplanner

Natuurroute of racefietsroute?

Bossen achter Rusthof bij Leusden

De Routeplanner van de Fietsersbond wordt steeds beter. Dankzij vrijwilligers zijn alle fietspaden van Nederland minutieus in kaart gebracht zodat je doodsimpel kunt kiezen of je autoluw wilt fietsen of vooral een zo kort mogelijke route wilt. Variëren kan nu ook met de app op je telefoon.

Man rijdt op een speedpedelec

Fietsersbond lanceert routeplanner voor speedpedelecs

Pedelecplanner geeft duidelijke routes in Gelderland

Dankzij de Routeplanner van de Fietsersbond heb ik dit jaar al een paar prachtige tochten gemaakt vanuit mijn woonplaats Utrecht naar Amersfoort, de Hoorneboegse hei bij Hollandse Rading, Culemborg en Bennekom. Op de Hoorneboegse hei kom ik heel vaak. Die route kan ik wel dromen, maar toch verraste de Routeplanner me dankzij de optie om een zogenaamde Natuurroute te kiezen. (Zie ‘Meer opties’). In plaats van de rustieke, maar vrij rechttoe rechtaan route door Maartensdijk werd ik door bossen geleid en over riante lanen in Bilthoven. Voor wie de Routeplanner nog nooit, of al een tijdje niet meer, heeft gebruikt is het de moeite waard om eens te kijken wat de verschillen tussen de opties zijn. En hoe goed de vernieuwingen van het afgelopen jaar hebben uitgepakt. Hieronder een paar voorbeelden van de route Utrecht-Amersfoort.

Ik gebruikte een eenvoudige Garmin (Dakota 10, bijna vintage) om de route op te laden, maar je kunt ook via een app op je telefoon een route volgen en je favoriete routetype kiezen.

Vragen? Via ‘Help’ in de balk bovenaan de Routeplanner leer je meer als je er niet uitkomt. Klik op ‘Mobiel’ voor meer info over de app.

Alle keuzes in de routeplanner
Schermafbeelding op desktop
Makkelijk doorfietsen van Utrecht naar Amersfoort
Makkelijk doorfietsen van Utrecht naar Amersfoort

Makkelijk doorfietsen: 23,26 kilometer

natuurroute
Natuurroute van Utrecht naar Amersfoort

Natuurroute van Utrecht naar Amersfoort: 33,02 kilometer. Wat langer dan de Makkelijk-doorfietsen-route, maar ook vele malen mooier.

Ook ervaring met het gebruik van de Routeplanner van de Fietsersbond? Laat het ons weten! Wat is jouw favoriete route? 

Categorieën

Suzanne Brink

Suzanne Brink

Redacteur Crossmedia

Op de fiets voel ik mij ultiem vrij en onafhankelijk. Zelfs als ik een onbekende route fiets en verdwaal doordat ik om me heen kijk naar mensen en gebouwenIk wil mensen raken met mijn verhalen, zodat ze nog blijer worden van hun fiets en de Fietsersbond. We zijn de enige organisatie in Nederland die zich volledig inzet voor de veiligheid en het geluk van fietsers: ik vind het geweldig dat ik daar aan mee kan werken.