Twitterfiets steeds populairder

Steeds vaker duikt op Twitter de term ‘Twitterfiets’ op. In het kader van de campagne Heel Nederland Fietst rijden iedere week actieve twitteraars op een opvallende oranje fiets om er over te twitteren.

Onder andere zanger Xander de Buisonjé, CDA-Europarlementariër Wim van de Camp en Tweede Kamerlid Arjan El-Fassed hebben al op de fiets gezeten. De komende weken zullen onder meer positiviteitsgoeroe Emile Ratelband en cabaretier Guido Weijers plaatsnemen op een Twitterfiets. Zij  krijgen ook een fietstoss, een muntje dat ze helpt om de keuze te maken tussen de fiets en de auto.

Heb jij ook een tak op je hoofd gehad door die harde wind? Ik... on TwitpicNiet alleen bekende Nederlanders kunnen een weekje rijden op de Twitterfiets. Ook andere actieve twitteraars kunnen zich opgeven. Sportschooleigenaren Bob Riethorst en Edwin Staal uit Alphen aan den Rijn bedachten het project ‘Heel Alphen Fietst’ en gaven een weekje Twitterfietsen weg aan de Alphenaar die het creatiefst twitterde over de fiets. Ontwerper Tine de Jong won en maakte prachtige foto’s van haar fietstochten door de stad. Zo kreeg de landelijke Twitterfiets-actie een specifiek lokaal tintje. En ‘fietstossen’ kan ook iedereen, dankzij de digitale fietstoss-app op www.heelnederlandfietst.nl.

De Twitterfietsen en de fietstoss zijn onderdeel van de campagne Heel Nederland Fietst van de Fietsersbond en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. Heel Nederland Fietst wil zoveel mogelijk mensen aan het fietsen krijgen, ook mensen die normaal gesproken niet fietsen. De Twitterfietsen zijn te volgen via het twitteraccount van Heel Nederland Fietst: http://twitter.com/nederlandfietst of via de hashtag #twitterfiets.

Lees het hele persbericht van Heel Nederland Fietst op de site van het NISB.

Categorieën