Vijf genomineerden voor titel Fietsstad 2018

Etten-Leur, Houten, Veenendaal, Winterswijk en Zoetermeer vormen top

Fietsstad-campagnebeeld-facebook-1200×620

De gemeenten Etten-Leur, Houten, Veenendaal, Winterswijk en Zoetermeer vormen de kopgroep in de verkiezing van Fietsstad 2018 door de Fietsersbond. De kandidaat-steden worden nu beoordeeld door een deskundige jury die op 16 januari de winnaar bekend zal maken tijdens de bijeenkomst ‘Toekomst van de Fiets’ in Utrecht.

De genomineerde gemeenten voeren een lijst aan met vrijwel alle gemeenten in Nederland, samengesteld naar aanleiding van een publieksenquête die ruim 45.000 keer is ingevuld. Nog nooit eerder is er op deze schaal onderzoek gedaan naar de stem van de fietser. Deze enquête is aangevuld met objectieve data over de infrastructuur en stedelijke dichtheid. Omdat de verschillen in de top 5 klein zijn, heeft de jury nu het laatste woord.

Gevarieerd
Fietsersbond-directeur Saskia Kluit is tevreden over de samenstelling van de top 5. “Het is een heel gevarieerde groep, met zowel steden in als buiten de Randstad. Houten en Veenendaal staan al jaren bekend als echte fietssteden, en ook Zoetermeer doet veel, maar Etten-Leur en Winterswijk worden door hun bewoners hoog gewaardeerd.”

De jury bestaat uit Jos van Kleef, directeur van Goudappel Coffeng, Mark Wagenbuur, bekend fietsblogger (BicycleDutch) en Martijn J. te Lintelo, fietsambtenaar in de gemeente Arnhem en tot voor kort in Nijmegen, Fietsstad 2016.

Reacties

  1. Lomito says:

    Ik nomineer provincie Gelderland vanwege haar inspanningen om het gebruik van de speed pedelec veilig te houden en om de toegankelijk van fietssnelwegen in de provincie voor speed pedelecs te bepleiten. Daarmee toont de provincie een heldere visie op de mogelijkheden van deze snelle fietsen als goedkoop, milieuvriendelijk en filevrij alternatief voor de forensenauto. :+1:

  2. Als we toch bezig zijn dan nomineer ik de Provincie Drenthe vanwege de uitstekende fietsinfrastructuur. De speed-pedelec verzint zijn eigen prijs maar. Het gaat om fietsen.

Reageer ook op ons forum

Deelnemers

Samen fietsen we beter!

Word lid