Nieuwe POI’s in Fietsrouteplanner

Vrienden op de Fiets in de Fietsersbond routeplanner

ravel fietsroute

In onze online Fietsrouteplanner zijn nu 1000 logeeradressen opgenomen van Vrienden op de Fiets. Na een mooie fietstocht is het uiteraard heerlijk om warm onthaald te worden en in een gespreid bedje te kunnen duiken. Want hoe fijn is het dat je nu een complete fietsroute door heel Nederland kunt plannen, waarbij je gelijk kunt zien of er ook gastadressen van Vrienden op de Fiets op de route liggen?

Hoe werkt het?

Tijdens het uitstippelen van je fietsroute op Fietsersbond Routeplanner, klik je op het vakje ‘Locaties/POIS.’ Vervolgens vink je de box met ‘Vrienden op de Fiets’ aan.

Voilà, door het aanklikken van de kleine fiets-icoontjes op de online kaart, zie je direct welk type accommodatie het gastadres biedt en hoeveel bedden er beschikbaar zijn. De daadwerkelijke adresgegevens krijg je te zien wanneer je lid bent van Vrienden op de Fiets. Je kunt je hiervoor aanmelden via: www.vriendenopdefiets.nl.

Ga er in de zomer eens lekker op uit met onze Fietsrouteplanner en geniet van al het moois dat ons land te bieden heeft!

fietstekening3

Ervaringen van leden

We hebben een aantal leden van ‘Vrienden op de Fiets’ gevraagd of zij een leuke anekdote over hun ervaringen als lid wilden delen. Een greep uit de reacties:

Gonnie uit Ouderkerk aan de Amstel

Ik heb met Vrienden op de Fiets eens meegemaakt dat we een dubbele boeking hadden. Toen hebben wij ons eigen bed afgestaan en zijn we in onze eigen caravan vier kilometer verderop gaan slapen. Omdat wij geen auto in ons bezit hebben, zijn we ’s ochtends in alle vroegte naar ons huis terug gefietst om een ontbijtje voor de gasten klaar te maken. Het was toen prachtig weer en we hoorden dat de twee echtparen die bij ons kwamen logeren, zich tot in de late uurtjes prima met elkaar vermaakt hadden.

Ook hadden we een keer een gast op bezoek die beweerde dat hij wandelend kwam, maar hiermee bedoelde hij eigenlijk dat hij met het openbaar vervoer kwam en de laatste tien minuten vanaf de bus naar ons huis wandelde. De volgende dag ging hij weer met de bus terug naar Amsterdam, waar hij aldaar door de stad wandelde. Hij was dus geen echte ‘Vriend op de Fiets.’ 😉

Josje1

Josje Rink (55) over haar logeeradres in Garnwerd:

Mijn man en ik zochten in Garnwerd naar huisnummer 34 om te verblijven, maar we zagen enkel nummer 32 en 36. Nummer 36 was een groot restaurant, dus die kon het niet zijn. Ik begreep er niets van. We zijn toch maar het pad opgegaan om te vragen waar nummer 34 was. Toen pas werd er een klein, schattig, scheefgezakt huisje zichtbaar. Het was liefdevol omringd door veel groen. Dat was dus ‘onze’ nummer 34. Er werd open gedaan door een vriendelijke dame, die ons na het beklimmen van een onmogelijk steil zoldertrapje, de slaapkamer liet zien. Het was erg schattig, maar je moest wel een halve acrobaat zijn om de trap naar beneden weer op te zoeken, op je knieën boven het luik bungelend en met je voeten tastend naar de traptreden. Gasten die misschien niet zo lenig of slank waren, hebben waarschijnlijk een hotel geboekt 😉

’S morgens vroeg kwam de geur van versgebakken brood onze neus binnendringen. In een klein keukentje mochten we ontbijten. Alles in het huisje was klein, maar dit was precies waar wij zo gecharmeerd van waren. Kortom, het was een erg leuke ervaring!

Josje2

Lucas en Nazira van Loenhout uit Huizen

Op zaterdag 19 mei hebben wij onze eerste gasten van Vrienden op de Fiets in Huizen mogen verwelkomen. Dit waren twee fietsvriendinnen, die al lid zijn vanaf het eerste uur. De logeerkamer die wij voor de gasten hadden ingericht, was nog maar net klaar en direct kwam er een telefoontje of wij eventueel op de zaterdag voor Pinksteren nog een plekje vrij hadden. Het telefonische contact was heel open en gezellig. We vonden het toch wel spannend toen ze aankwamen, want bij zo’n eerste keer weet je nog niet goed wat je kunt verwachten.

Na aankomst van de dames hebben we onder het genot van een kopje koffie met elkaar kennisgemaakt. De sfeer was meteen goed. Onze gasten vonden hun slaapplek erg mooi, mijn vrouw had een prachtig welkomstboeket neergezet. Dat viel bij hen in goede aarde. Daarnaast hadden we een aantal menulijsten neergelegd van restaurants in de buurt, waar ze dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Op Pinksterochtend hadden we een heerlijk vegetarisch ontbijtje klaargezet, waar de dames ons vertelden dat ze heerlijk hadden geslapen, zodat ze lekker uitgerust hun volgende etappe verder konden voortzetten. Tevreden terugkijkend op de ontmoeting met onze eerste gasten van Vrienden op de Fiets, kijken we met vertrouwen uit naar de komst van onze volgende gasten.

Categorieën

Sunfield-Photography78

Willy Bakker

Willy Bakker is eigenaresse van Willy’s Wereld: een bedrijf waarmee zij vrouwelijke ondernemers met een online bedrijf helpt om winstgevende website teksten te schrijven. Het is haar missie om zoveel mogelijk vrouwelijke ondernemers (ZZP & MKB) weer plezier en geluk te laten ervaren in het ondernemerschap, zodat we het glazen plafond nu eindelijk eens kunnen doorbreken. Ze fietst bij mooi weer graag urenlang door natuurlandschappen en versterkt tijdelijk de redactie van het Fietsersbond team.