Vriezer met dode kat?

Wat zijn jouw schuurgeheimen?

Weggooien kan altijd nog

Tekening van een fietsenschuur met allemaal troep

Natuurlijk: fietsen. Vijf zelfs. En drie fietskarren; een Bob Yak, Doggyride en een bagagekar. Maar verder staan en liggen in mijn fietsenschuur toch veel dingen weg te sukkelen in de vergetelheid en voor je weet maar nooit. Daar was de fietsenschuur misschien nooit voor gemaakt, maar hij is wél handig als reservezolder. Wat ligt er in jouw fietsenschuur?

 1. Jumbo fietsenpomp
 2. Winterbanden voor een reeds overleden Citroën CX
 3. Opklapbare picknicktafel met banken uit een franse hypermarché
 4. Opvouwkratjes
 5. Campingstoelen
 6. Blik motorolie
 7. Slingerend gereedschap
 8. Oud fietsenstallingbonnetje
 9. Ventieldopje
 10. Plastic zak
 11. Bagagefietskar
 12. Paraplu
 13. Groothandelverpakking tiewraps, vooroorlogse tent, stuk hout dat ooit nog eens van pas kan komen, krat met tot stof vergane regenhoezen voor schoenen, oud zadel, versleten hondenmand, gescheurde fietskaart, etcetera, etcetera.

De onmisbare fietsenschuur

Een fietsenschuur is voor mij onmisbaar. Als ik geen fietsenschuur had, had ik nooit zo’n mooie stadsfiets gekocht. En een tourfiets had ik helemaal kunnen vergeten. Ik woon in een flat. Ik zou er geen zin in hebben om het ding steeds naar boven te sjouwen en buiten laten staan is te riskant. Dat ik een fietsenstalling heb is dankzij de Fietsersbond die er keihard voor heeft geknokt om wettelijk geregeld te krijgen dat een fietsenschuur verplicht is bij woningen. 

Mijn eigen schuur bevindt zich op de onderste verdieping van de flat. In het verleden werd er regelmatig in ingebroken. Eén keer waren al onze fietsen weg. Maar dat gaat nu alweer een tijdje goed. Een laatste wens is een garageachtige buitendeur die automatisch opengaat als ik aan kom fietsen. Je kan altijd blijven dromen, toch?

Een bij-effect is dat je in een fietsenschuur ook allerlei dingen kwijt kunt waar je in huis niet de hele tijd mee geconfronteerd wilt worden, zoals je kampeerspullen. Voor sommige mensen is de fietsenschuur tevens een Doe-het-zelfruimte waarin het gereedschap aan haken aan de muren hangt. Voor tuingereedschap is het ook een goede plek. Wat ik graag zou willen weten: wat voor schuur heb jij en wat staat en ligt daar allemaal? Is het een goede schuur of zou je hem graag groter willen? Is er weleens ingebroken? Geef ons een inkijkje in jouw fietsenschuurgeheim en maak kans op een portret!

 

Antwerpse oplossingen voor kleine huizen (en grote beurzen) Bron: www.youtube.com

Categorieën

Suzanne Brink

Suzanne Brink

Redacteur Crossmedia

Ik ben redacteur crossmedia, schrijf, redigeer en geef opdrachten aan freelance schrijvers, fotografen en illustratoren. Daarnaast ben ik romanschrijver. Zie suzannebrink.nl